Burse - Fonduri mutuale

Pe 26 februarie 2021 TeraPlast Bistriţa urmează să încaseze fondurile aferente tranzacţiei de vânzare a unei părţi din afacere, inclusiv divizia din Serbia, către Kingspan Group. Compania, aviz favorabil de la Autoritatea pentru Protejarea Concurenţei din Serbia

Pe 26 februarie 2021 TeraPlast Bistriţa urmează să...

Autor: Liviu Popescu

15.02.2021, 11:09 315

Pe 26 februarie 2021, producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (TRP) urmează să încaseze de la irlandezii de la Kingspan Group preţul aferent vânzării diviziei care curpinde TeraSteel România şi TeraSteel Serbia, precum şi Wetterbest, în contextul în care a primit acordul Autorităţii pentru Protejarea Concurenţei din Serbia.

“Autoritatea pentru Protejarea Concurenţei din Serbia a emis, în data de 12 februarie 2021, avizul favorabil pentru vânzarea acţiunilor deţinute de TeraPlast în cele 3 firme din divizia Steel a Grupului TeraPlast către Kingspan Group. Acesta este al doilea şi ultimul aviz necesar pentru finalizarea tranzacţiei. În 12 ianuarie, Comisia Europeană a avizat, la rândul său, vânzarea TeraSteel şi Wetterbest”, se arată într-un comunicat publicat la bursă.

Tranzacţia a vizat participaţia TeraPlast SA, compania-mamă a grupului, în subsidiarele TeraSteel SA, TeraSteel DOO Serbia şi Wetterbest SA. Valoarea diviziei Steel este estimată la 410 milioane de lei, iar preţul final va fi stabilit prin ajustarea acestei valori cu datoriile nete şi capitalul de lucru, în baza unei formule agreate.

“Aceste condiţii suspensive fiind îndeplinite, transferul acţiunilor de la TeraPlast la Kingspan Group va avea loc în data de 26 februarie, când TeraPlast va încasa preţul tranzacţiei”.

TeraPlast are 923 mil. lei capitalizare iar de la începutul anului 2021 acţiunile sale au urcat cu 22%. Luni la ora redactării acestei ştiri TRP se aprecia cu 1,13% la 0,536 lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO