Burse - Fonduri mutuale

Pe 29 septembrie 2022 are loc a patra ediţie a summitului Asociaţiei Administratorilor de Fonduri: perspectivele bursiere pentru toamnă, scumpirile şi impactul pe fondurile de obligaţiuni, randamente şi rolul fondurilor de investiţii în portofoliul clienţilor de retai, printre subiecte

Pe 29 septembrie 2022 are loc a patra ediţie a...

Autor: Liviu Popescu

28.09.2022, 10:17 203

Joi, 29 septembrie 2022, de la ora 9:30 şi până la 16:00, are loc a patra ediţie a summitului Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF) la care invitaţi de calibru, precum Vincent Ingham (EFAMA), Roman Choc (Erste Bank Cehia), Steven Steyaert (NN IP), la care se adaugă reprezentanţi din industria locală a fondurilor mutuale, vor discuta despre provocările din toamna acestui an şi cum vor putea fi depăşite acestea, despre contextul actual de pe burse şi faptul că actualele corecţii reprezintă primul test pentru investitorii de pe canapea, adică aceia care au descoperit bursa şi fondurile mutuale după criza COVID.

Ediţia de anul acesta a summitului AAF, care va fi transmisă pe pagina de facebook a Asociaţiei şi pe canalul de youtube, aduce la aceeaşi masă a discuţiilor reprezentanţi ai industriei financiar-bancare şi de asset management din România şi din pieţe internaţionale, precum şi instituţii, autorităţi şi organizaţii reprezentative la nivel local şi european.

Mai jos agenda evenimentului şi câte o scurtă descriere a fiecărui invitat:

 

AGENDA

29 SEPTEMBRIE 2022

9.00 - 9.30  Welcome

9:30  Deschidere Horia Gustă, preşedinte Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România

9:40  Keynote Speaker Mihai Precup, secretar de stat MFP

9:50  Vincent Ingham, Director Regulatory Policy, EFAMA

10:00 – 11:15  Panel I: Rolul fondurilor de investiţii în portofoliul clienţilor de retail

Dana Dima (Demetrian), vicepreşedinte executiv Retail & Private Banking BCR

Omer Tetik, CEO Banca Transilvania

Claudiu Cercel, Deputy CEO BRD - Groupe Société Générale

Gyula Fater, CEO OTP Bank România

Moderator: Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar

 

11:15 – 11:30  Coffee break

 

11:30 – 12:45  Panel II: Bune practici în wealth management pentru clienţii de retail

Roman Choc, Head of Retail Investment & Wealth Management Erste Bank Cehia

Tünde Molnár, Director Departament de Management al Afacerilor OTP Global Markets

Steven Steyaert, Client Portfolio Manager - Multi Asset, NN Investment Partners

Adrian Simion, Senior Private Banker, Kathrein Privatbank

Moderatori: Aurel Bernat, CEO BT Asset Management şi Liviu Popescu, senior editor Ziarul Financiar

13.00 – 14.00  Lunch

14:00 – 15:15  Panel III:  Succesul asset managerilor independenţi în piaţa fondurilor – studii de caz

Piotr Rzezniczak, Head of Investment Team ESALIENS

Attila Gyurcsik, CFA – CEO Accorde Fund Management Plc

Bojan Kunovar, Owner & Managing Director at KF Finance Group

Szabolcs Ercsey, Sales Manager CEE, Franklin Templeton Ungaria

Moderatori: Mihai Purcărea, CEO BRD Asset Management şi Adina Ardeleanu, senior editor Financial Intelligence

 

15:15 – 15:45  Q&A. Concluzii

Vincent Ingham, Director, Regulatory Policy EFAMA

Vincent Ingham s-a alăturat EFAMA în septembrie 2009 şi este responsabil cu coordonarea activităţii asociaţiei cu evoluţiile legislative şi de reglementare din UE şi la nivel internaţional, relevante pentru companiile europene de administrare de active şi fonduri de investiţii. Are o experienţă de peste 20 de ani în industria de asset management. Anterior, a lucrat la Fortis şi a practicat avocatura. A absolvit Dreptul la Universitatea Catolică din Louvain şi a urmat un master la Solvay Brussels School of Economics and Management.

Dana (Dima) Demetrian, Vicepreşedinte Executiv Retail şi Private Banking, Membru al Comitetului Executiv BCR

Absolventă a Facultăţii de Calculatoare, Dana (Dima) Demetrian şi-a început cariera ca specialist IT la BRD Groupe Société Générale. În 2013 a fost numită Director Reţea Retail în cadrul Băncii Comerciale Române (BCR), iar din 2015, ocupă poziţia de Vicepreşedinte Retail & Private Banking. Este implicată şi în conducerea altor companii deţinute de Erste. Are un master la Academia de Studii Economice Bucureşti şi un MBA la Conservatoire National des Arts et Metiers, Paris.

Ӧmer Tetik, CEO Banca Transilvania

Ӧmer Tetik este CEO al Băncii Transilvania din 2013. Sub coordonarea sa, BT a devenit liderul pieţei bancare din România şi cea mai mare bancă din sud-estul Europei. Şi-a început cariera la ATA Securities, în Turcia (Izmir), iar un an mai târziu a plecat la Istanbul pentru a face parte din echipa Finansbank. A ocupat diferite poziţii în cadrul aceleiaşi bănci la Moscova şi la Bucureşti. În România a venit în 2000, iar după zece ani a devenit vicepreşedinte şi, ulterior, preşedinte al Credit Europe Bank (fosta Finansbank). Este absolvent al Universităţii Tehnice Middle East din Ankara şi al modulului Managementul Instituţiilor Financiare la MBA Romano-Canadian. Ӧmer Tetik va fi speaker în panelul ”Rolul fondurilor de investiţii în portofoliul clienţilor de retail/ The role of investment funds in the portfolio of retail clients”, în 29 septembrie.

Gyula Fatér, CEO OTP Bank România

Gyula Fatér a preluat conducerea OTP Bank România în 2019. Are o experienţă internaţională de peste 27 de ani în managementul bancar. Între 1992 şi 2000, a fost CEO al Europool Investment Fund Management, iar în anul 2000 s-a alăturat Budapest Bank Group în calitate de CEO al Budapest Fund Management, funcţie pe care a îndeplinit-o până în 2014. Între 2006 şi 2009 a fost responsabil de supravegherea regională a opt ţări, în calitate de Manager de Capital şi Investiţii, iar începând din 2009 a asigurat şi managementul produselor de retail la Budapest Bank. În următorii 4 ani a fost Head of Consumer în cadrul aceleiaşi bănci. A absolvit cursurile Universităţii Corvinus din Budapesta.  Gyula Fatér va fi speaker în panelul ”Rolul fondurilor de investiţii în portofoliul clienţilor de retail/ The role of investment funds in the portfolio of retail clients”, în 29 septembrie

Claudiu Cercel, Deputy CEO BRD - Groupe Societe Generale

Executiv de top în industria bancară din România, Claudiu Cercel este un profesionist calificat în Management, Financial Markets şi Risk Governance. Lucrează în BRD din 1993, ocupând de-a lungul anilor mai multe funcţii. Din 2008, este Director General Adjunct al BRD SocGen. A absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Cibernetică în 1992 şi este absolvent al unor numeroase cursuri de management şi leadership în cadrul Societe Generale, dar şi al altor instituţii bancare: Nomura Bank (Londra), Bank of America (San Francisco), Universitatea din Montreal sau London Business School. A absolvit programul de master Executiv de administrare a afacerilor - ASEBUSS Bucureşti/Universitatea din Washington, SUA.

Panel 2

Roman Choc, Head of Retail Investement & Wealth Management Erste Bank Cehia

Cu o experienţă de peste 17 ani în industria bancară din Cehia, Roman Choc are vaste cunoştinţe în zona de Business Development, precum şi Management, Banking, Financial Planning şi Investment Banking. A absolvit College of Economics and Management din Praga şi din 2005 a ocupat diverse poziţii în cadrul structurilor deţinute de grupul austriac Erste în Republica Cehă. Roman Choc este speaker în panelul ”Bune practici în managementul bunăstării pentru clienţii de retail/Best practices in wealth management to retail clients”, la Summitul din 29 septembrie.

Molnár Tünde, director Departament de Management al Afacerilor OTP Global Markets

Tünde Molnar a absolvit Universitatea Corvinus din Budapesta, Facultatea de Ştiinţe Economice, şi deţine un Master în ştiinţe economice. Are experienţă practică şi profesională de peste 14 ani în domeniul financiar bancar, al serviciilor de investiţii şi al distribuţiei de fonduri de investiţii. În prezent, este Director al Departamentului de Management a afacerilor pe Pieţe Globale în cadrul OTP Bank Ungaria, conducând echipe care se ocupă cu dezvoltarea trezoreriei, a serviciilor de Private Banking, a gestionării controlului segmentului de Private Banking, a procesului de consultanţă şi reglementare a serviciilor de investiţii la nivel de grup. Tunde Molnar este speaker în panelul ”Bune practici în managementul bunăstării pentru clienţii de retail/Best practices in wealth management to retail clients”, la Summitul din 29 septembrie.

Steven Steyaert, Portfolio Specialist, Multi Asset, NN Invesment Partners

Steven Steyaert este Senior Portfolio Specialist, Multi-Asset boutique la NN Investment Partners din 2004, unde gestionează strategii şi participă la întâlniri externe (cu clienţi sau evenimente media). Steven este, de asemenea, responsabil cu strategii de marketing şi vânzări. Anterior, a lucrat ca Private Banker în cadrul ING Private Banking Belgium şi ca Sales Man of Derivatives pentru clienţi mari de retail în cadrul ING Belgium. Deţine un MBA obţinut la UFSIA Antwerp/ITESM Mexico City (1998) şi un MSc în Ştiinţe Economice Aplicate obţinut la KU Leuven (1997).  Steven Steyaert este speaker în panelul ”Bune practici în managementul bunăstării pentru clienţii de retail/Best practices in wealth management to retail clients”, la Summitul din 29 septembrie.

Adrian Simion, Ph.D., Senior Private Banker Kathrein Privatbank Aktiengesellschaft

Cu o experienţă de peste 10 ani în sectorul bancar din România, Adrian Simion este în prezent Senior Private Banker la Kathrein Privatbank Aktiengesellschaft, unde gestionează portofoliile clienţilor mari. Furnizează informaţii despre produse şi caută în mod activ să achiziţioneze, să păstreze şi să satisfacă relaţii profitabile. Oferă servicii de management de portofoliu şi consultanţă activă. A absolvit cursurile Academiei de Studii Economice din Bucureşti, unde a obţinut apoi un Masterat şi un Doctorat în Macroeconomie.  Adrian Simion este speaker în panelul ”Bune practici în managementul bunăstării pentru clienţii de retail/Best practices in wealth management to retail clients”, la Summitul din 29 septembrie.

Panel 3

Gyurcsik Attila, CFA, Chief Executive Officer at Accorde Fund Management Plc.

Attila Gyurcsik, CFA, este CEO al Accorde Fund Management. Anterior, a condus echipa de cercetare a Concorde şi a fost, de asemenea, responsabil pentru acoperirea sectorului bancar regional şi al telecomunicaţiilor. Şi-a finalizat studiile la Universitatea Corvinus din Budapesta şi la Universitatea Nottingham Trent din Anglia. În 2010, a obţinut certificarea CFA şi din 2012 este membru al CFA Institute din Ungaria.

 

Bojar Kunovar, Owner & Managing Director at KF Finance Group

KF Finance este una dintre cele mai importante companii din Slovenia, cu un nivel ridicat de expertiză şi competenţă în diferite domenii financiare, activă de peste 10 ani. KF Finance operează pe pieţele din ţările foste iugoslave (Slovenia, Croaţia, Serbia, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia de Nord), precum şi în România şi Bulgaria.

Cu o vastă experienţă în domeniul bancar şi de investiţii în Slovenia, Bojar Kunovar face parte din echipa KF Finance din 2009. A absolvit două programe de Masterat, la Universitatea din Liubliana şi la Universitatea din Leuven (KU Leuven), Belgia.

PIOTR RZEŹNICZAK Member of the Management Board, Head of Investment Team, ESALIENS

Piotr Rzeźniczak şi-a început cariera în 1993, la Wielkopolski Bank Kredytowy. A urmat apoi o cariera în Finance şi Banking la Creditanstalt Securities, Pioneer TFI, Pekao Pioneer Investment Management. Între 1997 şi 2006 a fost Fund Manager la PPTFI Pioneer, apoi preşedinte al Boardului la PTE PZU Złota Jesień. Din septembrie 2007 este Head of Investment Team la ESALIENS.

SZABOLCS ERCSEY, PH.D., Sales Manager CEE, Managing Director Hungary FT Hungary Kft, Budapest (FTH)

Szabolcs Ercsey s-a alăturat Franklin Templeton în 2007, la Budapesta, ca director de vânzări pentru Europa Centrală şi de Est. Gestionează portofolii din 11 ţări est-europene, inclusiv Ungaria, Republica Cehă, Rusia şi Kazahkstan, atât instituţii, cât şi clienţi de retail. Este, de asemenea, Managing Director Franklin Templeton pentru Ungaria şi Slovacia. Înainte de a face parte din echipa Franklin Templeton, Szabolcs Ercsey a ocupat poziţii de Senior Manager la mai multe bănci, companii de asigurări şi finanţare pe zona imobiliară din Ungaria. A absolvit facultăţi în cadrul universităţilor din Budapesta şi Köln şi deţine un doctorat în Economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO