Burse - Fonduri mutuale

31 de investitori au cumpărat refinanţarea de 550 mil. lei a Primăriei Bucureşti: ei au licitat pentru bondurile cu dobândă de 7,33% pe 10 ani

31 de investitori au cumpărat refinanţarea de 550 mil....

Autor: Liviu Popescu

18.04.2022, 07:25 754

♦ Listarea, cel mai probabil pe finalul lunii aprilie, însă lichiditatea ar putea fi aproape inexistentă dat fiind faptul că în cele mai multe cazuri marii investitori care participă la astfel de emisiuni rămân până la scadenţă.

Pe 15 aprilie 2022 în sistemul Bursei de la Bucureşti a fost procesată emisiunea de circa 550 milioane de lei prin care Primăria Bucureşti a refinanţat o datorie mai veche, preţul minim al cuponului fiind de 98,22% şi cel maxim de 100%, arată datele BVB. Cu alte cuvinte marii investitori au licitat pentru refinanţarea datoriei prin care municipalitatea plăteşte o dobândă de 7,33% pe an pentru zece ani la o emisiune de obligaţiuni în lei.

31 de investitori au cumpărat refinanţarea unei emisiuni de obli­gaţiuni listate la Bucureşti pe 5 mai 2015 şi care urmează să ajungă la scadenţă pe 4 mai 2022. Potrivit datelor ZF, această refinanţare, cu simbolul PMB32, urmează să înceapă tranzacţionarea în urmă­toarele două săptămâni, însă lichi­ditatea ar putea fi aproape inexis­tentă dat fiind faptul că în cele mai multe cazuri marii investitori care participă la astfel de emisiuni rămân până la scadenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO