Burse - Fonduri mutuale

31 martie, ultima zi de mandat al sucursalei locale Franklin Templeton la cârma FP

31 martie, ultima zi de mandat al sucursalei locale...

Autor: Roxana Pricop

04.03.2016, 00:05 730
Data de 31 martie este ultima zi de mandat pentru sucursala locală a firmei britanice Franklin Templeton Investment Management în calitate de administrator al Fondului Propri­etatea (FP).
 
De la 1 aprilie, adminis­trarea FP şi a activelor de 11,5 miliarde de lei ale fondului va fi preluată de divizia din Luxemburg a Franklin Templeton, autorizată să administreze fonduri alternative de investiţii, categorie sub care FP trebuie să se încadreze până la finalul lunii aprilie.
 
Acţionarii FP au aprobat pre­luarea administrării de către divizia din Luxemburg în adunarea generală din 29 octombrie 2015.
 
Sucursala de la Bucureşti a Franklin Templeton a preluat adminis­trarea Fondului Proprietatea pe 20 septembrie 2010, în urma unei licitaţii internaţionale la care au participat şi marile grupuri financiare Morgan Stanley, Credit Suisse şi ING Invest­ment Management (azi NN Invest­ment Partners).
 
Ca urmare a acestui transfer, Comisia de Supraveghere a Sectorului Financiar din Luxemburg (Com­mission de Surveillance du Sector Financier) va supraveghea începând din 1 aprilie modul în care este administrat Fondul Proprietatea de către Franklin Templeton Interna­tional Services cu sediul în Luxem­burg. În prezent, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este cea care supraveghează administrarea FP de către sucursala locală a grupului american Franklin Templeton. Fondul Proprietatea, înregistrat în România, rămâne sub reglementarea şi supra­vegherea ASF.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO