Burse - Fonduri mutuale

3TS a primit 10 mil.euro de la Fondul European de Investiţii pentru finanţarea IMM-urilor

3TS a primit 10 mil.euro de la Fondul European de...

Autor: Roxana Pricop

04.12.2012, 16:05 521

Fondul European de Investiţii a alocat 10 milioane de euro fondului de private equity Catalyst, administrat de compania 3TS Capital Partners, pentru finanţarea  firmelor mici şi mijlocii din domeniul IT, media şi telecom. Fondul Catalyst va finanţa cu sume cuprinse între 200.000 euro şi 2 milioane de euro IMM-uri care activează în special în domeniile tehnologie, internet, media, comunicaţii şi servicii.  Alături de Fondul European, printre investitorii în fondul Catalyst se numără societatea de administrare a investiţiilor BT Asset Management, parte din grupul financiar Banca Transilvania. Fondul Catalyst este un fond de private equity, care investeşte în companii nelistate preluând în schimb o parte din capitalul social. Fondul ia parte la conducerea şi administrarea companiei în care investeşte, şi după aproximativ cinci ani, intervalul în care ţinteşte dublarea afacerilor sau a vânzărilor, îşi vinde participaţia din cadrul firmei pentru o sumă mai mare decât cea investită iniţial. Fondul Catalyst vrea să strângă un capital de investiţii de 30 milioane de euro. Durata de viaţă a fondului este de zece ani, cu o perioada de investiţii de doi până la cinci ani pentru companiile vizate.

"Avem deja o listă de antreprenori şi de afaceri în care am putea investi. Companiiele ţintă trebuie să fie un business deja validat comercial, trebuie să înregistreze venituri. Ne interesează să finanţăm companiile din domeniul de online şi software, care au greu acces la finanţarea bancară", a spus Mihai Sfinţescu, partener şi director de investiţii al 3TS Capital Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO