Burse - Fonduri mutuale

5.300 de români au devenit investitori la fondurile de acţiuni în 2019, cel mai mare număr din 2005 încoace

Finanţe personale

5.300 de români au devenit investitori la fondurile de...

Autor: Liviu Popescu

03.02.2020, 09:55 2072

Circa 5.300 de români au devenit în anul 2019 investitori în fonduri de acţiuni, instrumente de investiţii cu expunere ridicată la companii listate la Bursa de la Bucureşti, cel mai probabil ca urmare a evoluţiei puternic pozitive a indicilor bursieri locali, arată datele agregate de ZF de la Asociaţia Administratorilor de Fonduri.  

„În 2019 atât piaţa locală de acţiuni, cât şi cele interna­ţio­na­le au avut una dintre cele mai bune performanţe din ul­ti­mii ani, iar randamentele de două cifre au atras interesul in­ves­titorilor pentru fondurile de acţiuni“, spune Adrian Cojocar, director general adjunct al Patria Asset Management.

Fondurile de acţiuni au atras un număr ridicat de clienţi în contextul în care în primele luni ale anului 2019 preţurile acţiunilor de la Bursa românească erau la niveluri foarte joase ca urmare a anunţului de adoptare a Ordonanţei 114. Astfel foarte mulţi români, probabil şi cei care aveau economii în bănci, au devenit investitori la fonduri de acţiuni sperând ca guvernul să modifice actul normativ, ceea ce s-a şi întâmplat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO