Burse - Fonduri mutuale

5 tendinţe. Cum ar putea arăta 2021 pentru Bursă: noi emisiuni de titluri de stat Fidelis, mai multe listări, digitalizare, în sfârşit produse derivate, mai mulţi investitori

5 tendinţe. Cum ar putea arăta 2021 pentru Bursă: noi...

Autor: Tibi Oprea

04.01.2021, 09:00 1588

♦ După un an 2020 cu turbulenţe pe burse cauzate de criza COVID-19, anul 2021 ar putea veni cu multe provocări şi planuri ambiţioase, dar şi cu multe necunoscute.

Nimeni nu ar fi crezut la începutul anului 2020 că bursele vor avea cele mai agitate zile din ultimii 50 de ani, că volatilitatea va speria în masă investitorii şi că multe companii nu vor supravieţui. În primăvară puţini credeau că bursele îşi vor mai reveni din şocul coronacrizei şi, mai mult, nu doar că vor închide 2020 pe plus, ba chiar vor atinge unele recorduri.

ZF vă prezintă câteva tendinţe pentru piaţa de capital din România în anul 2021, având în vedere experienţele anului 2020, în care antreprenorii au prins gustul finanţării la bursă, unii brokeri au învăţat să deschidă conturi online, MFP a văzut că bursa este un partener de finanţare, votul electronic nu mai este un lux, iar bursa este, până la urmă, pentru toţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO