Burse - Fonduri mutuale

9 din 100 de viitori pensionari ai României sunt acţionari ai belgienilor de la Mega Image, magazinele întâlnite la fiecare colţ de stradă în Bucureşti şi foarte aglomerate în ultimele zile

9 din 100 de viitori pensionari ai României sunt...

Autor: Liviu Popescu

18.03.2020, 00:05 959

♦ BCR Pensii, cu 674.000 de participanţi la fondul Pilon II, deţine acţiuni de 14,3 mil. lei la proprietarul Mega Image.

Circa 674.000 de viitori pensionari din România, adică aceia ale căror contribuţii din salariul brut pentru pensie sunt administrate privat, sunt acţionari indirecţi la compania belgiană care deţine Mega Image, magazinele întâlnite la fiecare colţ de stradă din Bucureşti. 

Astfel, fondul de pensii Pilon II administrat privat al BCR, cu active nete de circa 4,3 miliarde de lei (900 mil. euro), este acţionar printre altele şi la Koninklijke Ahold Delhaize, companie listată la bursa de la Amsterdam şi care are 21 miliarde de euro capitalizare, arată datele agregate de ZF. Potrivit raportului BCR Pensii, investiţia la Ahold Delhaize este de circa 14,3 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO