Burse - Fonduri mutuale

​A doua zi de subscriere acţiuni Digi: Tranşa investitorilor de retail a fost subscrisă integral

​A doua zi de subscriere acţiuni Digi: Tranşa...

Autor: Liviu Popescu

02.05.2017, 18:37 1593

Investitorii de retail au subscris 2,6 milioane de acţiuni pe tranşa negaratată şi circa 518.000 de acţiuni pe tranşa garantată până în această seară în oferta de subscriere de acţiuni RCS&RDS (Digi), în total circa 3,3 milioane de acţiuni, ceea ce înseamnă că segmentul de retail a fost subscris integral.

Brokerii spun că a fost interes ridicat având în vedere şi domeniul de activitate al RCS – comunicaţie, netranzacţionat la bursă. Informaţiile privind subscrierea pe tranşa investitorilor instituţionali nu sunt publice. 

Oferta este structurată în două categorii: 15% pentru tranşa investitorilor de retail, adică 3,3 milioane de acţiuni, iar 85% tranşa investitorilor instituţionali, adică 18,5 milioane de acţiuni. Un investitor care vrea să cumpere acţiuni în oferta de vânzare a RCS&RDS (Digi) la bursa românească trebuie să aibă minimum 2.800 de lei având în vedere faptul că pragul minim de subscriere este de 50 de acţiuni, la preţul de 56 lei/acţiune. Totodată investitorul trebuie să aibă banii decontaţi, şi nu poate subscrie prin asumare, adică de exemplu dacă investitorul dispune de 5.000 de lei, el nu poate plasa la broker un ordin de 10.000 de lei. 

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO