Burse - Fonduri mutuale

A început cursa pentru cel mai mare mandat de pe Bursă

Autor: Andrei Chirileasa

14.02.2011, 23:50 25

Mandatul de intermediere a ofertei publice secundare prin carestatul îşi propune să vândă 9,84% din Petrom este cel mai valorosde până acum şi ar putea fi situat între 5 şi 10 milioane de euro,potrivit estimărilor ZF.

De acest mandat sunt interesate marile bănci de investiţiistrăine, iar în cursă ar putea intra nume mari precum JP Morgan,Morgan Stanley, Goldman Sachs sau Deutsche Bank, potrivit unorsurse din piaţă. Acestea s-ar putea asocia cu intermediari locali,pentru acoperirea cererii de acţiuni de pe piaţa internă.

Consultanţa juridică în procesul de selecţie a intermediaruluieste asigurată de firma de avocatură Boştină şi Asociaţii, care acâştigat mandatul în urma unei licitaţii derulate în decembrie."Ministerul va dori un intermediar care să asigure succesul deplinal ofertei, date fiind condiţiile actuale de piaţă", a declaratpentru ZF Olimp Bărbulescu, coordonatorul departamentului de pieţede capital al casei de avocatură.

Implicarea în ofertă a unui intermediar de talie internaţionalăeste necesară, în condiţiile în care statul încearcă să obţină unpreţ cât mai bun şi să atragă interesul marilor fonduri deinvestiţii străine. În prezent niciun intermediar local nu poategaranta plasarea cu succes a unei oferte de 500 mil. euro, potrivitunor surse din piaţă.

Participanţii la selecţie trebuie să fie înscrişi caintermediari în registrul CNVM şi să cumpere caietul de sarcini înschimbul sumei de 10.000 de euro plus TVA, iar garanţia departicipare la licitaţie este de 50.000 de euro plus TVA. Datalimită pentru depunerea ofertelor este 9 martie, la ora 12:00,acestea urmând să fie deschise în aceeaşi zi, la ora 13:00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO