Burse - Fonduri mutuale

„Acţiunile de dividend“ au adus câştiguri şi de 68% într-un an

„Acţiunile de dividend“ au adus câştiguri şi de...

Autor: Roxana Pricop

19.08.2015, 00:07 7094
Acţiunile producătorului de medicamente Zentiva (simbol bursier SCD), cele ale transportatorului de ţiţei Conpet (COTE) şi cele ale producătorului de mase plastice Romcarbon (ROCE) conduc în clasamentul celor mai ridicate randamente aduse investitorilor în ultimul an din aprecierea preţului acţiunii şi din dividend.

Titlurile Zentiva ocupă primul loc în clasament cu un randament de 68% în ultimele 12 luni, obţinut din aprecierea cotaţiei acţiunilor, dar şi a dividendului plătit către acţionari în acest an.

„Investiţiile în companii care oferă randamente ridicate din dividende sunt mai puţin riscante decât o strategie de investiţii clasică, investitorul având mai multă siguranţă că va încasa o suma periodică. De asemenea volatilitatea acţiunilor este mai redusă în cazul acestor companii. Totuşi există şi un dezavantaj: pe termen lung este de aşteptat ca o astfel de strategie să ofere câştiguri mai mici decât indicii bursieri“, a spus Adrian Cojocar, director general la societatea de administrare a investiţiilor Intercapital Investment Management.

În loc să alerge în cercul lui „cumpără ieftin şi vinde scump“, unii investitori au ales să-şi calibreze strategia în funcţie de dividendele pe care le plăteşte o companie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO