Burse - Fonduri mutuale

Achiziţiile încrucişate între SIF-uri au reaşezat sferele de influenţă peste active de 6 miliarde de lei

Achiziţiile încrucişate între SIF-uri au reaşezat...

Autor: Roxana Pricop

11.08.2014, 00:08 897

SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Moldova (SIF2) au jucat cel mai activ în hora încrucişărilor prin achiziţii consistente de acţiuni la celelalte SIF-uri în primul semestru, până aproape de pragul maxim de 5% din capital. Pentru a-şi finanţa achiziţiile, cele două SIF-uri au vândut din acţiunile istorice primite la bănci.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a ridicat la înce­putul acestui an interdicţia ca SIF-urile să cumpere acţiuni între ele. După mai puţin de şase luni de la decizia ASF, structura acţionariatului la mare parte dintre SIF-uri s-a schimbat vizibil semnalizând noi sfere de influenţă peste active de 6 miliarde de lei.

Mai exact, SIF Banat-Crişana, condusă de Dragoş Bîlteanu, a ajuns să controleze 4,96% din SIF Moldova, condusă de Costel Ceocea, care la rândul ei controlează un pachet de acţiuni de 0,66% din SIF Banat, alte 4,94% din acţiunile SIF Muntenia şi 4,91% din SIF Oltenia, potrivit raportărilor semestriale. SIF Banat-Crişana mai controlează 4,97% din SIF Muntenia, care deţine un pachet de acţiuni la SIF Moldova. Tot SIF1 mai deţine un pachet de 1,99% din acţiunile SIF Oltenia care la rândul ei deţine un pachet de acţiuni la SIF Moldova. Singura care nu a intrat în hora încrucişărilor este SIF Transilvania. Niciun SIF nu a raportat până în prezent că ar deţine acţiuni la SIF Transilvania şi nici SIF Transilvania nu a fost raportată cu achiziţii de acţiuni la alte SIF-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO