Burse - Fonduri mutuale

Acordarea de acţiuni gratuite pentru investitori, pe agenda AGA anuală a 2Performant din 23 aprilie: patru acţiuni gratuite la o acţiune deţinută

Acordarea de acţiuni gratuite pentru investitori, pe...

Autor: Tibi Oprea

19.03.2021, 13:02 1353

Compania de tehnologie 2Performant, liderul pieţei de marketing afiliat din România, listată pe piaţa AeRO a BVB (simbol bursier 2P), anunţă că va supune votului în cadrul AGA anuale din data de 23 aprilie acordarea de acţiuni gratuite pentru investitori.

Această iniţiativă a companiei de recompensare a acţionarilor se va derula după finalizarea operaţiunii de majorare de capital prin aport de numerar, în toamna acestui an, şi face parte din politica 2Performant pe termen lung în ceea ce priveşte acordarea de beneficii acţionarilor săi.

2Performant va supune aprobării acţionarilor la AGA anuală din luna aprilie modul de repartizare a profitului net al companiei aferent anului trecut prin capitalizare şi utilizare pentru acordarea de acţiuni către acţionari.

Acordarea de acţiuni gratuite va putea fi realizată după obţinerea aprobării AGA şi după finalizarea operaţiunii de majorare de capital social prin aport în numerar cu suma de până la 18.550 lei, prin emiterea unui număr de până la 185.500 de acţiuni noi cu valoarea nominală de 0,1 lei per acţiune, majorare care este pe agenda AGA din 22 martie 2021. Astfel, şi investitorii care vor participa la majorarea de capital vor putea beneficia de acţiuni gratuite.

Compania are intenţia de a acorda 4 acţiuni gratuite la 1 deţinută, printr-o majorare a capitalului social cu suma maximă de 495.970,4 lei. Totodată, 2Performant intenţionează să acorde acţiuni gratuite şi în anii următori.

Decizia de acordare a acţiunilor gratuite a fost anunţată odată cu publicarea rezultatelor financiare preliminare ale 2Performant pe anul 2020, cel mai bun an din istoria companiei, când aceasta a raportat o cifră de afaceri de peste 20,2 milioane de lei, cu 31% mai mult faţă de anul precedent, un profit net de 818.688 lei, cu 17% mai mare decât în 2019, dar şi o creştere cu 44 de procente a veniturilor operaţionale, care au ajuns la peste 5,4 milioane de lei.

„Drumul nostru pe piaţa de capital abia a început, iar planurile noastre pentru 2021 şi pentru următorii ani sunt ambiţioase. Ne dorim să avem acţionarii alături de noi în această călătorie în care vrem să scalăm businessul şi să adresăm pieţele externe. Relaţia cu acţionarii este o prioritate pentru noi, avem o comunicare deschisă şi transparentă cu aceştia şi ne dorim să implementăm cele mai bune practici din piaţa de capital. În acest sens, intenţionăm să recompensăm acţionarii prin acordarea de acţiuni gratuite, acesta fiind unul dintre subiectele principale pe agenda AGA din aprilie”, spune Dorin Boerescu, CEO 2Performant.

Pe agenda AGA a 2Performant din 23 aprilie se va afla şi aprobarea programului de stock options plan pentru angajaţi, anunţat încă de la listarea pe piaţa AeRO a BVB din decembrie anul trecut. Prin acest program care se va derula pe perioada 2021-2023, conducerea, angajaţii şi board-ul consultativ 2Performant pot să îşi exercite opţiunea de a primi cu titlu gratuit acţiuni emise de societate. Programul este condiţionat de atingerea unor indicatori de performanţă.

Decizia 2Performant de a implementa programul de acţiuni pentru angajaţi reflectă viziunea echipei de management, aceea a importanţei deţinerii de către echipă a unei părţi din companie. O practică uzuală în companiile tech la nivel global, această iniţiativă sprijină strategia 2Performant de atragere, motivare şi retenţie a talentelor dintr-un sector extrem de competitiv pe piaţa muncii. „Ne dorim ca fiecare angajat să aibă o parte din companie care să reflecte contribuţia sa la rezultatele şi la dezvoltarea 2Performant. Ştim din experienţă că într-un business de tehnologie, aşa cum este 2Performant, alături de tehnologia propriu-zisă cea mai mare valoare o reprezintă oamenii care o dezvoltă, care o operează şi monetizează. Un astfel de program ne ajută să motivăm şi să păstrăm angajaţii, dar şi să recrutăm pe o piaţă a muncii tot mai competitivă în domeniul nostru de activitate”, mai spune CEO-ul companiei.

În plus, compania a propus acţionarilor opţiunea de a emite, în perioada 2021-2022 obligaţiuni în valoare de până la 15 milioane de lei. În acest fel, compania va putea profita de oportunităţile de investiţii care există pe pieţele în care activează.

Pe 22 martie va avea loc prima AGA a 2Performant în calitate de companie listată la BVB, în cadrul căreia vor fi supuse votului acţionarilor atât intenţia de a atrage 5 milioane de lei printr-o operaţiune de majorare a capitalului social, dar şi numirea Consiliului de Administraţie 2Performant care va fi format din 3 membri.

Candidaţii sunt: Dorin Boerescu (CEO şi acţionar majoritar 2Performant), Anda Patzelt (avocat cu o experienţă de 20 ani, în prezent titular al Cabinetului de Avocatură Anda Patzelt) şi Iulian Cîrciumaru (Managing Partner V7 Capital, Preşedinte C.A. Holde Agri Invest, membru în Boardul consultativ al fondului de venture capital GapMinder şi al organizaţiei non-profit Ideo Ideis).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO