Burse - Fonduri mutuale

Acordul Greciei cu creditorii i-a adus bursei cel mai mare câştig săptămânal din 2015

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Pricop

20.07.2015, 00:00 316

Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, a raportat un câştig de 4,14% săptămâna trecută, acesta fiind cel mai mare avans săptămânal din 2015. Astfel, câştigul raportat de bursă faţă de începutul anului urcă până la 7,2%, în contextul în care evoluţia din primul semestru a fost modestă.

Creşterea bursei de la Bucureşti din ultimele zile a fost în linie cu avansul burselor externe, fiind susţinută de revenirea optimismului investitorilor după ce Grecia a ajuns la un acord cu creditorii europeni. Indicele bursei germane DAX a avansat cu 3,16%, iar cel al pieţei franceze de acţiuni a câştigat peste 4%. Indicele american S&P 500 a închis săptămâna trecută cu un avans de 2,4% (cel mai mare din ultimele patru luni), susţinut de rezultatele financiare bune raportate de companii în trimestrul al doilea.

Din rândul acţiunilor româneşti lichide, incluse în indicele bursier BET, cele mai mari creşteri au fost raportate de titlurile Banca Transilvania cu un plus de 6,45%, urmate de acţiunile Electrica cu un câştig de 6,25%. Acţiunile Nuclearelectrica au avut cel mai redus avans din indicele BET, respectiv de 0,8% săptămâna trecută. Pentru această săptămână, brokerii se aşteaptă ca bursa să îşi continue creşterea dacă optimismul persistă pe bursele europene. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO