Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Armătura Cluj au aprobat închiderea a două secţii şi disponibilizarea angajaţilor

Acţionarii Armătura Cluj au aprobat închiderea a două...

Autor: Adrian Cojocar

01.05.2014, 00:00 257

Acţionarii producătorului local de armături Armătura Cluj (ARM), controlat de austriecii de la Herz Armaturen, au decis în adunarea generală de ieri să închidă secţiile de producţie din cadrul companiei, respectiv turnătoria de alamă şi turnătoria de fontă şi să concedieze angajaţii aferenţi acestora.

Conducerea Armătura a fost mandatată să vândă toate bunurile imobile din patrimoniul societăţii pentru reducerea datoriilor, în contextul în care anul viitor expiră un împrumut de 5 milioane euro şi compania nu are bani să-l returneze. Pe ordinea de zi a adunării acţionarilor a fost şi o propunere de dizolvare a Armătura, care a fost însă respinsă de acţionari.

Decizia austriecilor de la Herz Armaturen vine după ce ASF a amendat conducerea societăţii şi a anulat operaţiunile de reducere a capitalului social la zero şi includerea ulterioară a unor datorii în capitalurile societăţii prin care 2.700 de acţionari ai Armătura care deţineau 25% din acţiunile companiei au rămas fără acţiuni şi nu au încasat niciun ban. Pentru acest an compania şi-a bugetat afaceri uşor în scădere, la 24 de milioane de lei şi pierderi de trei ori mai mici, respectiv de 327.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO