Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii BRD SocGen au aprobat contractarea unor împrumuturi de până la 300 milioane de euro, realizate prin una sau mai multe emisiuni de instrumente de fonduri proprii, derulate până la atingerea plafonului maxim

Acţionarii BRD SocGen au aprobat contractarea unor...

Autor: Cristina Bellu

17.02.2023, 16:18 1106

Acţionarii BRD – Groupe Société Générale (simbol bursier BRD), a treia bancă de pe piaţa locală după active, au aprobat contractarea unor împrumuturi cu o valoare totală maximă de 300 milioane de euro sau echivalentul în lei, realizate prin una sau mai multe emisiuni de instrumente de fonduri proprii, derulate până la atingerea plafonului maxim. 

Împrumuturile vor avea rata dobânzii fixă sau variabilă, şi o frecvenţă anuală sau semianuală. 

“Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor a aprobat emisiunea de instrumente de fonduri proprii de nivel 1 suplimentar conform Regulamentului UE nr. 575/2013 privind cerinţele prudenţiale pentru instituţiile de credit şi societăţile de investiţii modificat de Regulamentului UE nr. 648/2012, în plafonul maxim de 300 milioane euro sau echivalent în lei, sub forma unuia sau mai multor împrumuturi. Împrumuturile vor fi perpetue (incluzând opţiuni call pentru emitent), denominate în euro sau lei, cu rata dobânzii fixă sau variabilă, cu frecvenţa anuală sau semianuală, prin una sau mai multe emisiuni, derulate până la atingerea plafonului maxim”, se menţionează în hotărârea AGEA a acţionarilor BRD.

Totodată, acţionarii instituţiei bancare au aprobat data de 6 martie 2023 ca ex date.

BRD-SocGen a reuşit să obţină în 2022 un profit net de 1,29 mld. lei, în creştere cu 0,5% faţă de rezultatul din 2022, în contextul creşterii creditării şi a veniturilor.

La nivelul întregului grup BRD, profitul net a fost anul trecut de aproximativ 1,34 mld. lei, cu 1,4% mai mare faţă de 2021. 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO