Burse - Fonduri mutuale

Actionarii BVB au votat repartizarea a 13,55 milioane lei ca dividende şi înfiinţarea unei Contrapărţi Centrale

Actionarii BVB au votat repartizarea a 13,55 milioane lei...

Autor: Roxana Rosu

16.04.2018, 15:41 251

Actionarii Bursei de Valori Bucureşti au votat repartizarea ca dividende a sumei de 13,55 milioane lei, din profitul net aferent anului trecut de 14,2 milioane lei, precum şi infiinţarea unei Contrapărţi Centrale, institutie reglementata si supravegheata de autoritatile din domeniul financiar.

Contrapartea se interpune intre partile unei tranzactii, devenind cumparator pentru fiecare vanzator si vanzator pentru fiecare cumparator. Astfel, ea garantează atât pentru vânzător, cât şi pentru cumpărător execu­ta­rea tranzacţiei. Astfel, riscul ca banii sau ac­ţiunile să nu fie transferate este redus consi­derabil.

Acţionarii Buursei au aprobat şi alocarea sumei de 695.833 lei pentru rezerva legală.

BVB, catalogată încă piaţă de frontieră, va înfiinţa o Contraparte Centrală  pentru pietele administrate de Bursă,  ca persoana juridica romana, societate pe actiuni, solutie cu potential de a conduce catre conceptul de Contraparte Centrala Regionala.

Investiţia maximă se va ridica la 7 milioane Euro, care ar permite BVB obtinerea statutului de actionar al Contrapartii Centrale.

Acţionarii au aprobat şi remuneratia administratorilor Societatii pentru exercitiul financiar 2018 in cuantum de 3.700 RON net lunar/membru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO