Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii BVB sunt chemaţi pentru aprobarea înfinţării contrapărţii centrale

Acţionarii BVB sunt chemaţi pentru aprobarea...

Autor: Dan Grigore Ivan

11.12.2018, 00:00 277

Acţionarii operatorului pieţei de capital locale sunt chemaţi pe 29 ianuarie 2019 pentru a vota aprobarea înfinţării unei societaţi pe acţiuni ce va fi autorizată şi va funcţiona ca o contraparte centrală.

Obiectivul principal de activitate va fi „efectuarea de operaţiuni de compensare constând în procesul de stabilire a poziţiilor, inclusiv calculul obligaţiilor nete, şi de asigurare a disponibilităţii instrumentelor financiare, a fondurilor băneşti sau/şi a ambelor pentru acoperirea expunerilor rezultate în urma acestor poziţii, precum şi alte servicii şi alte activităţi legate de compensare şi operarea sistemului de decontare a operaţiunilor cu instrumente financiare”, se arată în anunţul BVB.

Valoarea de piaţă a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) este de 185,1 milioane lei (40,23 milioane euro), după ce de la începutul acestui an s-au realizat tranzacţii totale de 30,9 milioane lei, ce au antrenat o depreciere a acestora cu 16,6%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO