Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Chimcomplex Borzeşti au aprobat participarea la achiziţia Oltchim

Acţionarii Chimcomplex Borzeşti au aprobat participarea...

Autor: Ştefan Deleanu

15.03.2016, 18:16 758

Acţionarii Chimcomplex Borzeşti (simbol bursier CHOB) au aprobat în Adunarea Generală de luni,14 martie, participarea companiei la procesul de achiziţie a Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT).

Până în prezent, Ministerul Economiei, acţionarul majoritar cu 54,8% din capitalul Oltchim, nu a anunţat oficial stabilirea vreunei datei sau a condiţiilor în care va avea loc o evenutală procedură de vânzare a Oltchim sau de atragere a unui investitor în compania aflată în insolvenţă.

Chimcomplex Borzeşti, combinatul deţinut de omul de afaceri Ştefan Vuza, este principalul concurent de pe plan intern al Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Acţiunile CHOB au urcat cu 2,9% în şedinţa de azi, pe o piaţă în scădere, în timp ce acţiunile Oltchim au avansat uşor cu 0,2% după ce au deschis şedinţa de azi în scădere.

Pentru a achiziţiona activele Oltchim, acţionarii Chimcomplex au aprobat atragerea unor împrumuturi în valoare maximă de 95 milioane de euro (422 mil. lei), şi majorarea capitalului social.

Compania a primit acordul acţionarilor pentru majorarea capitalului social până la suma de 303,87 milioane de lei. Această majorare se va realiza prin aport în numerar în sumă de 141 milioane de lei şi prin subscrierea de noi acţiuni nominative într-un număr de 111.905.000 la un preţ de 1,26 lei fiecare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO