Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii companiei hoteliere Balneoclimaterica Sovata au aprobat un dividend cu un randament de 15,3% din profitul de 10,2 mil. lei din 2018

Acţionarii companiei hoteliere Balneoclimaterica Sovata...

Autor: Tibi Oprea

18.04.2019, 00:00 588

Acţionarii companiei hoteliere Balneoclimaterica Sovata (BALO), deţinută indirect de grupul ungar Danubius Hotels, au aprobat repartizarea a 9,7 mil. lei din profitul net total de 10,2 mil. lei pentru distribuirea de dividende.

La un dividend brut de 1,461 lei pe acţiune, randamentul unui dividend este de 15,3%, calculat de ZF pe baza preţurilor curente de tranzacţionare. De asemenea, în cadrul aceleiaşi adunări, acţionarii au aprobat fixarea remuneraţiei membrilor consiliului de administraţie, ales pentru un mandat de trei ani, cât şi a membrilor comisiei de cenzori la suma de 700 lei/lună.

Data plăţii dividendelor a fost aprobată pentru 27 mai 2019. O acţiune BALO se tranzacţionează la acelaşi preţ din ultima sesiune de tranzacţionare din 2018, respectiv 9,5 lei. Balneoclimaterica este controlată de Danubius Hotels, cu 96% din capitalul social, în timp ce statul român prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului are o participaţie de 1,8% în cadrul emitentului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO