Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Dafora au respins descărcarea de gestiune a administratorilor după ce compania a suferit pierderi de 5,1 mil. euro în 2012

Acţionarii Dafora au respins descărcarea de gestiune a...

Autor: Adrian Cojocar

29.04.2013, 18:17 664

Acţionarii firmei de foraj şi construcţii Dafora Mediaş (DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, au respins în adunarea generală care a avut loc recent descărcarea de gestiune a membrilor Consiliului de Administraţie pentru exerciţiile financiare 2011 şi 2012, în condiţiile în care Călburean nu a putut vota din cauza calităţii lui de preşedinte al CA.

Decizia vine în contextul în care acţionarii minoritari ai Dafora sunt nemulţumiţi de faptul că firma de foraj şi construcţii a încheiat anul trecut cu o pierdere record, de circa 5,1 mil. euro, acestea fiind primele pierderi raportate de companie cel puţin în ultimul deceniu.

Rezultatul din activitatea de bază al Dafora a scăzut brusc anul trecut, la 1,7 mil. lei, faţă de un profit din exploatare de 11 mil. lei obţinut în 2011, deşi afacerile companiei s-au majorat semnificativ, cu 35%, la 219 mil. lei.

Totodată, cheltuielile companiei cu dobânzile bancare s-au dublat anul trecut, ajungând la 23,3 mil. lei (5,4 mil. euro), motiv pentru care activitatea financiară a Dafora a adus pierderi de 27 mil. lei (6,2 mil. euro).

La finele anului trecut datoriile companiei se cifrau la 349,6 mil. lei, în creştere cu 15% faţă de anul precedent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO