Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Electrica aprobă un plafon de finanţări de 1,5 mld. lei pentru activitatea curentă a Electrica Furnizare

Acţionarii Electrica aprobă un plafon de finanţări de...

Autor: Cristina Bellu

22.03.2022, 00:03 307

Acţionarii Electrica (EL), distribuitor şi furnizor de energie electrică la care statul român prin Ministerul Energiei are 49%, au hotărât în cadrul AGEA din 21 martie aprobarea unui plafon total de finanţări pe termen scurt de 1,5 mld. lei, care să fie contractate în 2022, pentru activitatea curentă a filialei Electrica Furnizare.

Finanţările vor fi garantate de Electrica SA, acţionar al Electrica Furnizare, în limita a 1,65 miliarde lei. Electrica Furnizare SA, filială a Grupului Electrica, s-a înfiinţat în 2011, prin fuziunea fostelor filiale Electrica Furnizare Muntenia Nord, Electrica Furnizare Transilvania Nord şi Electrica Furnizare Transilvania Sud. Electrica Furnizare SA are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice.

Electrica şi-a bugetat pentru 2022 pierderi de 342 mil. lei, comparativ cu pierderile de 553 mil. lei înregistrate în anul precedent, în timp ce veniturile ar urma să se majoreze cu 50% la 11 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO