Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Electrica Furnizare au aprobat un plafon de finanţări de până la 1,7 miliarde de lei în 2022 pentru activitatea curentă

Acţionarii Electrica Furnizare au aprobat un plafon de...

Autor: Tibi Oprea

09.06.2022, 15:49 180

Acţionarii Electrica Furnizare au aprobat joi, 9 iunie 2022, un plafon total de finanţări pe termen scurt de 1,5 miliarde de lei, până la 1,7 miliarde de lei, care să fie contractate în 2022 pentru activitatea curentă a companiei, de la bănci comerciale sau instituţii financiare internaţionale, potrivit hotărârilor publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Decizia a fost aprobată anterior în AGEA Electrica din 21 martie 2022. Finanţările vor fi garantate de Electrica SA, acţionar al Electrica Furnizare, în limita a 1,87 de miliarde lei.

Electrica Furnizare SA, filială a Grupului Electrica, s-a înfiinţat în 2011, prin fuziunea fostelor filiale Electrica Furnizare Muntenia Nord, Electrica Furnizare Transilvania Nord şi Electrica Furnizare Transilvania Sud.

Electrica Furnizare SA are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice.

Grupul Electrica are un program de investiţii de 300 de milioane euro, include proiecte în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu, Alba, Cluj, Sălaj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Bihor şi Satu Mare, pentru modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice, reducerea pierderilor de energie şi îmbunătăţirea fiabilităţii generale a reţelei.

Electrica are 3 mld. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 48,8% de statul român, prin Ministerul Energiei. Acţiunile EL înregistrează o scădere de 26,3% în ultimul an, pe fondul unor tranzacţii de 167,3 mil. lei, arată datele BVB.

Electrica a raportat pentru 2021 pierderi de 553 milioane de lei (110 mil. euro) la nivel consolidat, faţă de un profit net de 388 mil. lei în anul precedent. Veniturile companiei s-au majorat cu 10%, la 7,2 miliarde de lei, arată datele din raportul anual.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO