Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Electrica Furnizare vor discuta aprobarea unui plafon total de finanţări de 1,5 miliarde lei, care să fie contractate în 2022, pentru activitatea curentă a companiei

Acţionarii Electrica Furnizare vor discuta aprobarea...

Autor: Roxana Rosu

31.01.2022, 11:10 410

Acţionarii Electrica Furnizare vor să discute aprobarea unui plafon total de finanţări pe termen scurt de 1,5 miliarde lei, care să fie contractate în 2022, pentru activitatea curentă a companiei.

Finanţările vor fi garantate de Electrica SA, acţionar al Electrica Furnizare, în limita a 1,65 miliarde lei.

Această măsură se află pe ordinea de zi a AGA Electrica SA, convocată pe 21 martie.

Potrivit unui anunţ publicat de Electrica SA la BVB, acţionarii vor discuta ”mandatarea reprezentantului Electrica, avand in vedere calitatea Electrica de actionar al societatii Electrica Furnizare SA (EFSA), pentru participarea in AGEA EFSA si pentru exprimarea votului favorabil cu privire la aprobarea unui plafon total de finantari pe termen scurt care sa poata fi contractate de catre EFSA in cursul exercitiului financiar 2022 de la institutii bancare (banci comerciale sau institutii financiare internationale - IFI) pentru finantarea activitatii curente in suma de pana la 1.500.000.000 RON (care include sumele care sunt/vor fi aprobate pana la data desfasurarii sedintei AGEA), cu garantia Electrica, valoarea garantiei furnizate de Electrica fiind de maximum 1.650.000.000 RON (care include garantiile care sunt/vor fi aprobate pana la data desfasurarii”.

Electrica Furnizare SA, filială a Grupului Electrica, s-a înfiinţat în 2011, prin fuziunea fostelor filiale Electrica Furnizare Muntenia Nord, Electrica Furnizare Transilvania Nord şi Electrica Furnizare Transilvania Sud.

Electrica Furnizare SA are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice.

Grupul Electrica are un program de investiţii de 300 de milioane euro, include proiecte în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu, Alba, Cluj, Sălaj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Bihor şi Satu Mare, pentru modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice, reducerea pierderilor de energie şi îmbunătăţirea fiabilităţii generale a reţelei.

Electrica are 3,4 mld. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 48,8% de statul român, prin Ministerul Energiei. Acţiunile EL înregistrează o scădere de 22% în ultimul an, pe fondul unor tranzacţii de 215 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO