Burse - Fonduri mutuale

​Acţionarii Fondului Proprietatea discută pe 22 noiembrie dacă prelungesc mandatul Templeton sau caută alt administrator

​Acţionarii Fondului Proprietatea discută pe 22...

Autor: Andrei Chirileasa

26.09.2013, 19:11 324

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) se vor întruni pe 22 noiembrie, în adunarea generală a acţionarilor (AGA) pentru a hotărî dacă prelungesc mandatul de administrator al Franklin Templeton sau încep procedurile de selecţie a unui nou administrator.

Mandatul Franklin Templeton expiră în septembrie 2014, iar principalii acţionari ai FP, printre care fondul de hedging american Elliott, care deţine 18% din acţiuni, ar vrea să aducă un nou administrator, potrivit informaţiilor care circulă în piaţă. Acţionarii FP ar purta deja discuţii preliminare în acest sens cu Blackrock, Morgan Stanley şi Deutsche Bank, dar asta nu înseamnă că aceste discuţii vor avea şi o finalitate.

Acţionarii FP vor vota în AGA dacă aprobă sau nu prelungirea mandatului Franklin Templeton pentru încă 4 ani, începând cu 30 septembrie 2014, sau dacă încep selecţia pentru un nou administrator, caz în care Comitetul Reprezentanţilor fondului va fi mandatat să organizeze selecţia.

Franklin Templeton administrează Fondul Proprietatea de la 30 septembrie 2010. FP are active de 15,2 mld. lei (3,54 mld. euro) şi o capitalizare de 2,31 mld. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO