Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii FP au aprobat reducerea capitalului social cu 890 mil. lei

Acţionarii FP au aprobat reducerea capitalului social cu...

Autor: Roxana Pricop

28.04.2015, 00:01 374

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat în Adunarea Generală de ieri, 27 aprilie, reducerea capitalului social subscris al fondului de la 10,965 miliarde de lei la 10,074 miliarde de lei,  ca urmare a anulării unui număr de 990,8 mil. acţiuni proprii dobândite de fond în urma programelor de răscumpărări.

După reducere, capitalul social subscris al fondului va avea valoarea de 10,074 miliarde de lei, fiind împărţit în 11,193 miliarde de acţiuni, fiecare cu o valoare nominală de 0,90 lei. Fondul avea active nete în gestiune de 12,6 mld. lei la finalul lunii martie.

Reducerea capitalului social subscris va fi efectivă după îndeplinirea următoarelor trei condiţii: reducerea capitalului social pentru distribuţia de capital aprobată de acţionari în 21 ianuarie 2015 este efectivă, această hotărâre este publicată în Monitorul Oficial, Partea a IV-a, pentru cel puţin două luni, şi după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară avizează modificarea primului alineat al Articolului 7 din Actul Constitutiv al fondului. Tot în AGA de ieri, acţionarii au aprobat derularea unui nou program de răscumpărări ce ar putea viza şi bursa de la Londra.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO