Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Impact validează două contracte de credit cu First Bank în valoare de 10,4 mil. lei pentru construirea a trei blocuri în Greenfield Băneasa

Acţionarii Impact validează două contracte de credit...

Autor: Tibi Oprea

22.02.2021, 00:01 212

Acţionarii dezvoltatorului imobiliar Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP) au aprobat vineri 19 februarie ratificarea unor contracte de credit de la First Bank în cuantum de 10,4 mil. lei, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza hotărârilor publicate la bursă.

Astfel, fondurile de 5,92 mil. lei împrumutate în baza unui contract de credit vor fi folosite în vederea edificării blocurilor Z1, Z2 şi D6 din cartierul Greenfield Băneasa, în timp ce suma de 4,5 mil. lei aferentă celui de-al doilea contract de credit va fi folosită de societate pentru plata TVA pentru proiectele menţionate anterior.

Pe de altă parte, acţionarii au aprobat reducerea capitalului social cu 2,5 mil. lei, până la 24 mil. lei, prin reducerea numărului de acţiuni ca urmare a anulării a 2,5 milioane de acţiuni dobândite de societate. Impact are 662,5 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 59,4% de antreprenorul Gheorghe Iaciu, în timp ce Adrian Andrici are un pachet de 16% din numărul de acţiuni. Acţiunile IMP înregistrează o creştere de 30,8% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 6,4 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO