Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Norofert au aprobat un program de stock option plan şi o majorare de capital cu 220.000 lei prntr-o emisiune de acţiuni noi

Acţionarii Norofert au aprobat un program de stock...

Autor: Tibi Oprea

25.11.2020, 15:38 1418

Acţionarii producătorului de îngrăşăminte organice Norofert (simbol bursier NRF) au aprobat miercuri un program de stock option plan (SOP) şi o majorare de capital social cu 220.000 de lei prin emisiunea de noi acţiuni, potrivit unui raport la bursă.

Astfel, conducerea şi angajaţii societăţii îşi vor putea exercita opţiunea de a primi  cu titlu gratuit un număr de acţiuni emise de societate, care să reprezinte cel mult 2% din numărul total al acţiunilor, conform programului propus de Consiliul de Administraţie. Beneficiarii acestuia vor fi administratorii şi salariaţii cu o vechime minimă de un an calendaristic în perioada de la 1 ianuarie 2021 până la data aprobării situaţiilor financiare pentru anul 2021.

Pe de altă parte, compania va emite un număr de 550.000 de acţiuni noi, cu valoarea nominală de 0,4 lei pe unitate, de la 3,2 mil. lei la 3,4 mil. lei, în două etape, în prima etapă urmând a fi subscrise şi vărsate de deţinătorii de drepturi de preferinţă, iar în a doua putând fi subscrise prin piaţa de capital ca ofertă adresată unui număr maxim de 149 de investitori (plasament privat) pentru acţiunile nesubscrise în etapa întâi.

Drepturile de preferinţă vor fi tranzacţionabile în cadrul pieţei relevante a Bursei de Valori Bucureşti, potrivit cu prevederile Prospectului de ofertă publică aferent majorării, care va fi aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF,) şi cu reglementările specifice pieţei pe care se vor tranzacţiona.

Dreptul de preferinţă va putea fi exercitat pe o perioadă de 31 de zile de la data stabilită în prospectul aprobat de către ASF, de către deţinătorii de drepturi de preferinţă, prin subscrierea şi vărsarea în numerar a unei acţiuni noi pentru fiecare 14,58896 acţiuni deţinute. Numărul de acţiuni noi care va putea fi subscris de către un deţinător de drepturi de preferinţă se va calcula prin împărţirea numărului de drepturi de preferinţă deţinute la 14,58896, cu rotunjire la cel mai apropiat număr natural inferior.

Preţul la care deţinătorii drepturilor de preferinţă vor putea subscrie va fi preţul mediu de tranzacţionare calculat pentru ultimele 30 de zile anterioare datei de depunere a prospectului de ofertă în vederea aprobării de către ASF, la care se aplică o reducere de 25%, conform formulei matematice: „Preţul de emisiune = preţul mediu de tranzacţionare în ultimele 30 zile * 0,75”.

Acţiunile rămase nesubscrise vor fi oferite în a doua etapă a plasamentului privat la un preţ de emisiune egal cu cel din prima etapă + 0,01 lei, iar acţiunile rămase nesubscrise în a doua etapă vor fi anulate.

Majorarea capitalului social se realizează cu scopul asigurării surselor de finanţare necesare pentru implementarea planului de dezvoltare a activităţii, respectiv achiziţia de noi afaceri şi parţial pentru finanţarea unei linii de îngrăşăminte de sol, mărirea capacităţii liniei de producţie pastile efervescente şi asigurarea materiei prime pentru sezonul de primăvară toamnă 2021.

De asemenea, acţionarii au aprobat una sau mai multe emisiuni de acţiuni noi, pentru o perioadă de trei ani, în limita sumei de 802.394 lei, reprezentând 25% din capitalul social la data prezentei hotărâri AGEA.

Data de înregistrare este 11 decembrie 2020. Norofert are 99,5 milioane de lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO