Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii One United Properties au aprobat plata a 36,1 mil. lei în dividende şi distribuirea de acţiuni gratuite. În paralel, compania a decis ca mandatele membrilor Consiliului de Administraţie să fie de un an

Acţionarii One United Properties au aprobat plata a 36,1...

Autor: Cristina Bellu

29.09.2022, 09:23 1255

Acţionarii One United Properties (simbol bursier ONE), principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, au aprobat în cadrul AGA din 28 septembrie distribuirea primei tranşe din dividendele pentru 2022, respectiv plata unui dividend în valoare de 36,1 milioane de lei, ceea înseamnă 0,013 lei pe acţiune, care va fi plătit pe 3 noiembrie către acţionarii care deţin acţiuni ONE la data de 18 octombrie.

Politica de dividende a One United Properties include plata acestora pe o bază semestrială, prima tranşă fiind aprobată în luna septembrie a anului, pe baza rezultatelor semestriale auditate, iar a doua tranşă aprobată în aprilie, odată cu raportul anual auditat.

În paralel, în cadrul AGEA s-a aprobat încorporarea a aproximativ 87% din primele rezultate în urma operaţiunii de majorare a capitalului social, care a avut loc în perioada 27 iunie – 3 august. În consecinţă, acţionarii care deţin acţiuni ONE la data de înregistrare din 3 noiembrie vor primi o acţiune gratuită pentru fiecare trei acţiuni deţinute.

Data plăţii acţiunilor gratuite este 4 noiembrie.

Alte puncte de pe ordinea de zi au vizat modificările aduse Actului Constitutiv, în special cele legate de funcţionarea, precum şi de prerogativele Consiliului de Administraţie al One United Properties. Cel mai important, acţionarii au aprobat ca mandatele acordate membrilor Consiliului de Administraţie să fie de un an, cu posibilitatea ca aceştia să fie realeşi.

„În timp ce pieţele globale se confruntă cu o furtună, suntem mândri că One United Properties continuă să performeze şi să ofere rezultate constante acţionarilor noştri. În plus, poziţia noastră puternică de numerar ne permite să continuăm să implementăm politica de plăţi semestriale de dividende. Pe de altă parte, modificările aduse Actului Constitutiv vor aduce îmbunătăţiri în funcţionarea Consiliului de Administraţie al One United Properties, sporind în acelaşi timp responsabilitatea membrilor Consiliului prin formalizarea mandatelor de 1 an”, explică Victor Căpitanu, co-CEO şi membru executiv al Consiliului de Administraţie, care a prezidat AGA.

În primele şase luni ale anului 2022, One United Properties a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 675,9 milioane de lei, în creştere cu 56% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021.

Profitul brut a crescut mai mult decât dublu faţă de anul precedent, ajungând la 389,8 milioane de lei, în timp ce profitul net a crescut cu 136%, însumând 347,8 milioane de lei.

Deşi a realizat investiţii continue, Grupul şi-a menţinut o poziţie de numerar puternică de 467,5 milioane de lei (situaţie la 30 iunie 2022, înainte de majorarea capitalului social cu aporturi în numerar care a fost finalizată în august 2022 şi a adus companiei 253,7 milioane de lei) şi un indicator loan-to-value de 25%.

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO