Burse - Fonduri mutuale

Purcari va distribui acţiuni gratuite

Purcari va distribui acţiuni gratuite

Autor: Cristina Bellu

29.03.2021, 12:15 1042

Acţionarii Purcari (WINE), unul dintre cele mai mari grupuri viticole regionale, au aprobat majorarea capitalului social prin emiterea de 20 de milioane de acţiuni gratuite către toţi acţionarii societăţii înregistraţi la 20 iulie 2021, potrivit unui anunţ publicat luni la bursă.

“Acţionarii au votat in unanimitate aprobarea majorării capitalului social emis al societăţii de la 200.000 euro la 400.000 euro prin emiterea a 20.000.000 de acţiuni gratuite către toţi acţionarii societăţii, înregistraţi în registrul acţionarilor la data de înregistrare 20 iulie 2021”, notează anunţul companiei.

Cele 20.000.000 de acţiuni gratuite vor fi emise la valoare nominală şi vor fi plătite din rezerva de prime de emisiune a societăţii. Acţionarii îndreptăţiţi să primească acţiuni gratuite nu pot renunţa la acest drept. Consiliul de Administraţie este împuternicit să întreprindă toate acţiunile necesare pentru ducerea la îndeplinire a hotărârii privind majorarea capitalului social, mai precizează anunţul.

Acţiunile WINE se tranzacţionează în creştere cu 13,64% de la începutul anului pe fondul unui rulaj de 32 mil. lei. Compania cu 500 mil. lei capitalizare este susţinută de investitori de top, printre care: Fiera Capital, East Capital, Conseq, Franklin Templeton, Aberdeen şi SEB, şi de Paval Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Pavăl, pro­prietarii Dedeman, care are 5% din acţiunile producătorului de vinuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO