Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Promateris au aprobat divizarea societăţii şi transferul unei părţi a patrimoniului către Obor Development. Compania vrea să facă investiţii sau achiziţii de până la 25 mil.euro până în 2025

Acţionarii Promateris au aprobat divizarea societăţii...

Autor: Roxana Rosu

15.09.2021, 12:42 253

Acţionarii Promateris (simbol bursier PPL), grup industrial român şi lider în Europa Centrală şi de Est în producţia de ambalaje biodegradabile şi compostabile, au aprobat divizarea societăţii şi transferul unei părţi a patrimoniului către firma nou înfiinţată Obor Development, precum şi mandatarea Consiliului de Administraţie să identifice oportunităţi de investiţii sau achiziţii în limita unei contribuţii totale de 25 milioane euro, până la finalul anului 2025.

În urma aprobării proiectului de divizare, Promateris îşi va continua activitatea, obiectul principal de activitate rămânând neschimbat.

Pentru realizarea operaţiunii, acţionarii au aprobat şi reducerea capitalului social, prin reducerea valorii nominale a acţiunilor până la limita minimă prevăzută de lege, respectiv 0,1 lei / acţiune. Astfel, capitalul social al Promateris se va reduce cu 25,8 milioane lei, până la valoarea 2,8 milioane lei. 

Principalii acţionari ai firmei sunt Florin Ion Pogonaru, care are 40,45% din acţiuni, NORD S.A, cu 21,35% , şi Tudor Alexandru Georgescu, cu 11,47%.

Firma înfiinţată în urma divizării va avea acelaşi acţionariat, un capital social de 25,8 milioane lei şi va funcţiona sub codul CAEN Activităţi ale holdingurilor.

În şedinţa din 14 septembrie, a fost aprobat şi preţul ce urmează a fi plătit de societate acţionarilor care vor să se retragă, respectiv suma de 4,8729 lei/acţiune.

În ceea ce priveşte planurile de investiţii, Consiliul de Administraţie trebuie să identifice proiecte investiţionale şi/sau cumpărarea unor pachete de acţiuni la firme cu  obiect de activitate similar sau complementar obiectului principal de activitate al Promateris.

Promateris a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 84,74 milioane de lei în primele şase luni ale anului, în creştere cu 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul net consolidat s-a ridicat la 9,4 mil. lei în S1/2021, în urcare cu 211% faţă de S1/2020.

Compania îşi propune să ajungă la 200 de milioane de lei până la sfârşitul anului 2021.

Promateris are o capitalizare de 244 milioane lei, acţiunile PPL tranzacţionându-se în creştere cu 107% faţă de începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 709.730 de lei, arată datele BVB.

Promateris are o capitalizare de 244 milioane lei, acţiunile PPL tranzacţionându-se în creştere cu 107% faţă de începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 709.730 de lei, arată datele BVB. minimă prevăzută de lege, respectiv 0,1 lei/acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO