Burse - Fonduri mutuale

​Acţionarii SIF Moldova aprobă repartizarea de dividende cu un randament de 2,6%, cât şi un program de răscumpărare de maximum 2% din capitalul social

​Acţionarii SIF Moldova aprobă repartizarea de...

Autor: Tibi Oprea

18.04.2019, 15:27 230

Acţionarii SIF Moldova (SIF2) au aprobat, în cadrul adunării generale ordinare din 18 aprilie, repartizarea de dividende în sumă de 30,2 mil. lei, la un dividend brut de 0,0304 lei/acţiune, cu un randament de 2,6%, calculat de ZF pe baza preţurilor curente de tranzacţionare.

Suma de 19,9 mil. lei din rezultatul net total de repartizat de 50,1 mil. lei va merge către alte rezerve. Data de înregistrare a fost stabilită pentru 10 mai 2019, în timp ce data plăţii dividendelor este 30 mai 2019.

În cadrul aceleiaşi adunări, a fost aprobat programul de activitate şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2019. Astfel, societatea şi-a bugetat pentru anul în curs venituri totale în creştere cu 8% faţă de anul precedent, de 103,3 mil. lei, şi un profit net de 48,8 mil. lei, în scădere cu 2,7% faţă de profitul realizat în 2018.

Tot pe 18 aprilie a avut loc adunarea generală extraordinară, în urma căreia acţionarii au hotărât reducerea capitalului social al societăţii cu suma de 1,1 mil. lei, ca urmare a anulării unui număr de 11 milioane de acţiuni proprii, la 100,2 mil. lei.

De asemenea, a fost aprobată derularea unui program de răscumpărare a acţiunilor proprii, pe o durată de maximum 12 luni de la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial, “în vederea reducerii capitalului social, prin anularea acţiunilor, precum şi pentru derularea de programe de tip stock option plan pentru distribuirea de acţiuni către angajaţi, administratori şi directori”.

Numărul maxim de acţiuni ce pot fi răscumpărate este de maximum 2% din capitalul social (1,5% în vederea reducerii acestuia, 5% în cadrul programelor de tip “stock option plan”), la un preţ minim care va fi preţul din piaţă din momentul achiziţiei şi un preţ maxim de 2,2 lei pe acţiune. Plata acţiunilor răscumpărate va fi făcută din profitul distribuibil sau din rezervele disponibile.

“Achiziţionarea acţiunilor se va realiza prin oferta publică de cumpărare pentru dobândirea a maximum 15,3 milioane acţiuni în vederea reducerii capitalului social şi prin operaţiuni în piaţă pentru dobândirea a maximum 5 milioane acţiuni în vederea derulării de programe de tip “stock option plan””, se arată în raportul la bursă.

De la începutul anului, se tranzacţionează pe piaţa principală în scădere cu 3,5%, pe fondul unui rulaj de 50,1 mil. lei. Spre comparaţie, indicele BET al pieţei principale înregistrează în aceeaşi perioadă plus 12%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO