Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii SIF Oltenia decid azi soarta dividendelor

Acţionarii SIF Oltenia decid azi soarta dividendelor

Autor: Ioana Tudor

29.07.2014, 00:02 588

Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) hotărăsc astăzi dacă societatea va plăti dividende de 92,8 milioane de lei sau această sumă va fi capitalizată şi folosită pentru investiţii.

Ieri a avut loc prima convocare a Adunării Generale, însă votul nu s-a putut desfăşura din cauza lipsei de cvorum, potrivit unui anunţ al SIF5 publicat pe bursă. La AGA de ieri s-au prezentat 26,98% din acţionarii SIF5 cu drept de vot, în condiţiile în care cvorumul necesar este de 50% la prima convocare. AGA de azi poate lua decizii indiferent de cvorum. Acţionarii trebuie să aleagă azi între dividende de 0,16 lei/acţiune sau de zero lei. La ultimul preţ din piaţă, de 1,84 lei/titlu, dividendul SIF Oltenia ar aduce un randament de circa 8,7%.

Pe ordinea de zi a adunării generale se află şi alegerea a trei membri definitivi în consiliul de administraţie, după demisiile lui Petre Ghibu, Daniela Toader şi Ana Bobîrcă. Adrian Simionescu, directorul general şi preşedintele Vienna Investment Trust, a renunţat la candidatura pentru poziţia de membru în CA. În afară de Simionescu, alte trei persoane şi-au depus candidatura pentru un loc în CA-ul SIF5, şi anume, Nicolae Stoian, Carmen Popa şi Iulius Grigore Postolache.

Acţiunile SIF5 se tranzacţionau la preţul de 1,842 lei/unitate în a doua parte a şedinţei bursiere de ieri, în scădere cu aproape 1% faţă de închiderea de vineri, iar la acest preţ societatea are o capitalizare bursieră de 1,07 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO