Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii SIF Transilvania au aprobat majorarea capitalului cu 109,2 milioane de lei

Acţionarii SIF Transilvania au aprobat majorarea...

Autor: Adrian Cojocar

29.04.2014, 00:03 2214

Acţionarii SIF Transilvania (SIF3) întruniţi în adunarea generală de ieri, au aprobat propunerea Consiliului de Administraţie privind majorarea capitalului social cu suma de 109,2 mil. lei (24,5 mil. euro) prin incorporarea unei părţi din profitul obţinut de societate anul trecut, care s-a ridicat la 189,6 mil. lei (42,7 mil. euro).

Propunerea a fost luată cu votul a 78% din acţionarii prezenţi, care deţineau împreună circa 27,3% din capitalul social al SIF Transilvania.

SIF Transilvania este singurul dintre cele cinci SIF-uri care a reuşit să convingă acţionarii să le ofere acţiuni gratuite în schimbul dividendelor, o operaţiune de majorare similară având loc în premieră în 2007, când capitalul SIF-ului a crescut cu 54,6 mil. lei, dublându-şi valoarea.

În cadrul operaţiunii de majorare aprobată recent de acţionari urmează să fie emise 1,092 miliarde de noi titluri SIF Transilvania, fiecare cu o valoare nominală de 0,1 lei/acţiune.

Fiecare acţionar înregistrat la data de înregistrare, 16 iunie, va primi o acţiune gratuită pentru fiecare acţiune deţinută, iar capitalul social al SIF Transilvania urmează să-şi dubleze valoarea, la 218,4 mil. lei (49 mil. euro).

Acţionarii SIF Transilvania au mai decis să repartizezez profitul de anul trecut la rezervele societăţii, acesta fiind primul an de după 2007 când SIF-ul nu acordă dividende şi decide să capitalizeze profitul.

Totodată, acţionarii au aprobat propunerea consiliului de administraţie al SIF Transilvania privind acordarea unor bonusuri în valoare de 7,6 mil. lei (circa 4,03% din profitul de anul trecut) pentru stimularea salariaţilor, membrilor directoratului şi ai consiliului de supraveghere.

În cadrul adunării generale de ieri acţionarii i-au ales pe Crinel Valer Andănuţ şi Petru Mihalcea în funcţia de membrii ai Consiliului de Supraveghere. Andănuţ este directorul general al Allianz-Ţiriac Pensii, al doilea administrator de pensii private de pe piaţa locală.

SIF Transilvania şi-a propus pentru acest an să obţină un profit net de 50,8 mil. lei, de 3,7 ori mai mic faţă de anul precedent şi a programat investiţii în valoare de 130 mil. lei (29,1 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO