Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii SIF Transilvania au primit în conturi acţiuni de 109 mil. lei

Acţionarii SIF Transilvania au primit în conturi...

Autor: Ioana Tudor

08.07.2014, 00:05 2918
Societatea de Investiţii Financiare Transilvania (SIF3) a anunţat pe bursă că la finele săptămânii trecute a fost înregistrată la Registrul Comerţului majorarea de capital în valoare de 109,2 milioane de lei (24,8 mil. euro) prin încorporarea unei părţi din profiturile obţinute de societate anul trecut, care s-a ridicat la 189,6 mil. euro.
 
Ca urmare, în conturile acţionarilor SIF Transilvania au intrat acţiuni gratuite evaluate în prezent pe bursă la circa 38,5 milioane de euro.
 
SIF3 şi-a dublat capitalul social care a ajuns în prezent la 218,4 mil. lei (49,7 mil. euro). Capitalul social al SIF3 s-a majorat cu 1,092 miliarde de titluri noi cu o valoare nominală de 0,10 lei/unitate, potrivit unui anunţ remis de societate bursei de la Bucureşti.
 
Acţionarii SIF Transilvania au fost de acord în aprilie să primească acţiuni gratuite, dar nu au mai primit dividende. O operaţiune de majorare similară a avut loc în premieră în 2007, când capitalul societăţii de investiţii a fost majorat cu 54,6 mil. lei, dublându-şi valoarea.
 
Fiecare acţionar în­scris în registrul societăţii la data de 16 iunie a primit câte o acţiune nouă la fiecare acţiune deţinută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO