Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Sphera Franchise Group, operatorul în franciză al lanţurilor de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, au aprobat un nou Consiliul de Administraţie şi o remuneraţie lunară de 4000 euro pentru membri

Acţionarii Sphera Franchise Group, operatorul în...

Autor: Roxana Rosu

07.02.2022, 10:42 491

Acţionarii Sphera Franchise Group (simbol bursier SFG), operatorul în sistem de franciză al lanţurilor de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, precum şi al restaurantelor KFC din Chişinău, Republica Moldova şi din Italia, au aprobat vineri un nou Consiliul de Administraţie, cu mandate până pe 30 mai 2023, şi remuneraţia lunară de 4000 euro pentru fiecare membru.

 De asemenea, membrii CA vor primi 150 euro suplimentar pentru fiecare şedinţă.

Consiliul este format din  Răzvan Ştefan Lefter, Silviu-Gabriel Carmaciu, Lucian Hoancă, Georgios-Vassillios Repidonis şi Mihai Ene.

Acţiunile companiei erau tranzacţionare luni dimineaţă la BVB la 17,5 lei, în creştere cu 2,4% faţă de închiderea de vineri. În ultimul an, acţiunea SFG s-a apreciat cu 17%, după tranzacţii în valoare de 109 milioane lei.

Compania are o capitalizare de 665 milioane lei.

Grupul SFG este deţinut de Tatika Investments Cipru, cu 28,2%, şi Wellkept Group Bucureşti, cu  16,3%, ambele controlate de Radu Dimofte, în timp ce Computerland Romania, controlată de  Nicolae Badea, are cu 20,5% din acţiuni.

 Sphera Franchise Group a inaugurat anul trecut peste 10 restaurante noi, ajungând la o reţea de 168 de restaurante, dintre care  92 de restaurante KFC, 41 de restaurante Pizza Hut, 13 restaurante Taco Bell, 2 restaurante KFC în Moldova şi 20 de restaurante KFC în Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO