Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii TeraPlast Bistriţa au aprobat un program de răscumpărare de maximum 2,5 mil. lei pentru remunerarea salariaţilor şi a membrilor conducerii

Acţionarii TeraPlast Bistriţa au aprobat un program de...

Autor: Tibi Oprea

24.08.2020, 18:04 608

Acţionarii producătorului de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP) au aprobat luni răscumpărarea de către societate a unui număr maxim de 5,5 milioane de acţiuni proprii la un preţ minim egal cu preţul de piaţă de la BVB din momentul efectuării achiziţiei şi un preţ maxim de 0,45 lei pe acţiune, pentru o perioadă de maximum 18 luni de la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial, în cadrul unui program de stock option plan, în vederea implementării unui sistem de remunerare a salariaţilor şi a membrilor conducerii care să asigure respectarea principiului performanţei pe termen lung şi a unui program de fidelizare a salariaţilor, potrivit unui raport la Bursă.

Astfel, potrivit calculelor realizate de ZF, valoarea totală a programulu s-ar putea ridica la maximum 2,5 milioane de lei.

Plata acţiunilor răscumpărate se va face din profitul distribuibil sau din rezervele disponibile ale societăţii înscrise în ultima situaţie financiară aprobată.

Valoarea nominală a acţiunilor proprii astfel răscumpărate nu poate depăşi împreună cu orice alte acţiuni proprii deţinute de Teraplast Bistriţa pragul de 10% din capitalul social subscris al societăţii.

De la începutul anului, acţiunile TRP înregistrează o creştere de 60%, pe fondul unui rulaj de 82,8 mil. lei, emitentul ajungând la 617 mil. lei capitalizare.

Societatea este deţinută în proporţie de 46,8% de omul de afaceri Dorel Goia, în timp de fondul de pensii administrat privat NN Pensii are 11% din capitalul social al companiei, iar fondul de investiţii KJK Balkan Holding deţine 10% din numărul de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO