Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Transgaz au aprobat tranzacţia prin care BERD va deveni asociat cu 25% în Vestmoldtransgaz în schimbul 20 mil. euro

Acţionarii Transgaz au aprobat tranzacţia prin care...

Autor: Tibi Oprea

05.10.2020, 14:29 214

Acţionarii Transgaz (TGN), operatorul tehnic care asigură transportul a 90% din gazele naturale consumate în România, au aprobat luni încheierea unei tranzacţii cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) prin care aceasta va deveni asociat cu 25% din capitalul social al Vestmodltransgaz în schimbul a 20 de milioane de euro.

Tranzacţia presupune subscrierea de către BERD a unei părţi sociale nou emise de către Vestmoldtransgaz devenind asociat cu 25% din capitalul său social, precum şi asumarea de către Eurotransgaz şi Transgaz, în solidar, a obligaţiei de a cumpăra de la BERD participaţia în Vestmoldtransgaz la un preţ stabilit în momentul la care banca îşi va exercita opţiunea de vânzare.

Societatea Vestmoldtransgaz, subsidiară a companiei Transgaz, este operator tehnic al sistemului naţional de transport gaze naturale din Republica Moldova şi asigură  îndeplinirea în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate a strategiei naţionale privind transportul gazelor naturale şi dispecerizarea gazelor naturale, cu respectarea cerinţelor legislaţiei europene şi naţionale, a standardelor de calitate, performanţă, mediu şi dezvoltare durabilă.

Transgaz a semnat un acord de interconectare cu partenerul Vestmoldtransgaz pentru gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău prin care vecinii de peste Prut pot primi gaze şi din România, conductă care a costat 150 de milioane de euro şi care ar putea asigura întregul consum al moldovenilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO