Acţionarii Transgaz resping propuneri de dividend ale CA şi ale acţionarului majoritar

30 apr 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

♦ Propunerea consiliului de administraţie viza distribuirea a 296,9 milioane lei, echivalentul a 51% din profitul anului 2017.

Acţionarii transportatorului naţinonal de gaze, deţinut în proporţie de 58,5% de statul român, au respins ambele propuneri de dividende, atât pe cea înaintată de consiliul de administraţie, respectiv 25,22 lei pe acţiune, cât şi pe cea a acţionarului majoritar, de 45,38 lei.

Propunerea consiliului de administraţie viza distribuirea a 296,9 milioane lei, echivalentul a 51% din profitul anului 2017, în timp ce statul a dorit să fie îndreptate către acţionari 534,2 milioane lei, reprezentând o rată de distribuţie de 91,78%. Totodată, propunerea consiliului de administraţie era definită de un randament de aproximativ 6%, în linie cu media companiilor din BET, faţă de 11% a doua.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.04.2018

 
Cuvinte cheie:
actionari
, actionar majoritar
, propuneri
, respingere
, transgaz
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide