Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii TTS, cel mai mare transportator pe Dunăre, au vândut 50% din acţiuni pentru 288 mil. lei. Dacă ar fi putut, micii investitori ar fi cumpărat integral întreaga ofertă. Suprasubscriere de 14 de ori

Acţionarii TTS, cel mai mare transportator pe Dunăre,...

Autor: Liviu Popescu

07.06.2021, 00:08 1882

Chiar dacă le-au fost alocate doar 15% din acţiunile scoase la vânzare prin oferta Trans­port Trade Services (TTS), micii investitori au primit 20% în contextul în care vineri seară compania împreună cu brokerii a anunţat că a realocat din tranşa instituţionalilor spre tranşa de re­tail, rezultând o reducere a ratei de supra­subscriere de la 27 la 14 ori.

Preţul la care a fost închisă oferta de listare a TTS este de 19,2 lei pe acţiune, aproa­pe de minimul intervalului de sub­scriere, adică o ofertă de 288 mil. lei şi o capitalizare anticipată de 576 mil. lei. Investitorii mici au putut subscrie la preţul maxim de 21 lei pe acţiune, adică au alocat circa 464 mil. lei.

Vineri, pe 4 iunie 2021, Transport Trade Services a încheiat cu succes o ofertă în care toţi cei 14 acţionari ai companiei au vândut din deţineri, cu un nivel de entuziasm ridicat pe tranşa de retail, o tranşă garantată consumată în câteva secunde, însă cu o abordare mai prudentă pe tranşa instituţionali, care a fost totuşi acoperită integral.

Din 24 mai şi până pe 4 iunie 2021, cu excepţia zilei de 1 iunie când bursa nu a tranzacţionat, micii investitori au alocat

465 de milioane de lei, echivalentul a circa 52 milioane de lei pe zi (10,5 mil. euro) pentru cea mai mare ofertă de listare din ultimii ani şi care va aduce un nou sector la Bursa românească: cel al transporturilor fluviale.

Cele mai mari subscrieri pe tranşa micilor investitori au venit, aşa cum era de anticipat, în ultima şedinţă a ofertei. Dacă joi, pe 3 iunie 2021, la închiderea şedinţei tranşa cu alocare pro-rata avea 7,4 milioane de acţiuni, vineri numărul acţiunilor sub­scrise urcase la 20,6 milioane de unităţi, adică un plus de circa 277 mil. lei, circa jumătate din ofertă.

De altfel vineri au fost înregistrate şi unele dintre cele mai mari ordine de sub­scriere, din totalul de 2.554, respectiv unul de 9,3 milioane de lei, al doilea ca valoare de 8,2 milioane de lei şi un altul pe podium de 7,8 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO