Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile AAGES Târgu-Mureş au scăzut cu 2% de la anunţul propunerii de dividende în sumă de 1,5 milioane de lei

Acţiunile AAGES Târgu-Mureş au scăzut cu 2% de la...

Autor: Tibi Oprea

25.03.2019, 00:00 104

Acţiunile producătorului de echipamente industriale AAGES Târgu-Mureş (AAG) au scăzut cu 2% de când compania a propus acţionarilor dividende în sumă de 1,5 mil. lei, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la BVB.

Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează în aceeaşi perioadă o creştere de 4,5%. AAGES Târgu-Mureş a propus acţionarilor repartizarea profitului net aferent exerciţiului financiar 2018 sub formă de dividende în sumă de 1,5 milioane de lei, respectiv un dividend brut de 0,15 lei pe acţiune, echivalentul unui randament de 5,1%.

Capitalizarea AAGES Târgu-Mureş este de 29,2 milioane de lei, în contextul în care acţiunile AAG înregistrează de la începutul anului o creştere de 9,3% pe fondul unor tranzacţii în valoare de 333.000 lei. Acţionarul majoritar al companiei este AAGES Head Invest din Sîngeorgiu de Mureş, care deţine 55% din acţiunile ce se tranzacţionează pe piaţa principală a BVB. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO