Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Aerostar Bacău au accelerat cu 15% în ultima lună

Acţiunile Aerostar Bacău au accelerat cu 15% în ultima...

Autor: Roxana Pricop

22.07.2015, 00:00 707

Acţiunile producătorului de componente pentru avioane Aerostar Bacău (simbol bursier ARS) au raportat o creştere de circa 15% în ultima lună (21 iunie-21 iulie), până la o cotaţie de 2,62 lei/titlu, sprijinite de achiziţiile făcute de SIF Moldova (SIF2), acţionar cu 14,7% din capitalul companiei.

În ultima lună, SIF-ul a achiziţionat un pachet de 25.155 de acţiuni ARS (0,01% din capital) pe care plătit circa 55.000 de lei. Graţie creşterii acţiunilor, Aerostar a ajuns în prezent la o capitalizare bursieră de 375,3 milioane de lei (85 mil. euro), mai mare cu 33% decât valoarea de la începutul anului. Acţiunile ARS au un indicator PER de 19, apropiat de cel al acţiunilor IAR Ghimbav (19,7), companie ce activează în acelaşi domeniu.

PER (price to earnings ratio) se calculează raportând preţul de pe bursă al acţiunilor unei companii la profitul net pe acţiune. PER-ul reprezintă numărul de ani în care un investitor îşi recuperează investiţia în acţiunile companiei din profiturile raportate de aceasta. Cu cât indicatorul PER este mai mic, cu atât o acţiune poate fi considerată mai atractivă sau subevaluată. Acţiunile ARS au un randament al dividendului de 3,6, peste cel acţiunilor IAR Ghimbav. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO