Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Aerostar Bacău au sărit cu 6% pe bursă după anunţarea rezultatelor din T1

Acţiunile Aerostar Bacău au sărit cu 6% pe bursă...

Autor: Adrian Cojocar

12.05.2014, 00:00 353

Producătorul de piese de schimb pentru avioane Aerostar Bacău (ARS) a înregistrat în primul trimestru din acest an un profit net de 5,7 mil. lei, cu 5,5% mai ridicat faţă de câştigul obţinut în primele trei luni din 2013. Veniturile companiei s-au majorat de asemenea cu 4%, la 55 mil. lei, în timp ce afacerile au stagnat.

Vineri, după anunţarea rezultatelor, acţiunile Aerostar au urcat pe bursă cu 6% şi au atins un nou nivel record pentru acest an, de 2,12 lei/acţiune. De la începutul anului titlurile companiei s-au apreciat cu 32,6%, reprezentâd una dintre cele mai bune evoluţii de pe bursă. Aerostar a continuat să-şi majoreze cota la export, vânzările pe piaţa externă ajungând să reprezinte 92,4% din totalul afacerilor companiei.

Compania a investit circa 6,7 mil. lei în primele trei luni din acest an, majoritatea investiţiilor fiind destinate creşterii capacităţii de producţie în cadrul unui proiect finanţat parţial cu fonduri europene. Aerostar urmează să acorde acţiuni gratuite acţionarilor săi după ce aceştia au aprobat la finele lunii trecute majorarea capitalului cu suma de 11,2 mil. lei, la 48,7 mil. lei, prin încorporarea rezervelor din profitul anilor precedenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO