Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Aforti Holding, grup financiar polonez prezent cu obligaţiuni la Bursa de la Bucureşti, au fost suspendate de la tranzacţionare pe piaţa NewConnect din Varşovia după ce compania nu şi-a publicat raportul anual

Acţiunile Aforti Holding, grup financiar polonez prezent...

Autor: Eduard Ivanovici

03.06.2022, 14:38 426

Aforti Holding, societate poloneză, companie-mamă a Grupului Aforti prezent pe piaţa românească din 2017 care oferă servicii financiare integrate pentru microîntreprinderi şi IMM-uri pe pieţele din Europa Centrală şi de Est, a anunţat suspendarea activităţii de tranzacţionare a acţiunilor pe piaţa NewConnect, segmentul alternativ de trading al Bursei din Varşovia.

Decizia a fost luată în contextul în care compania nu şi-a publicat raportul anual consolidat pe 2021 până în termenul limită de 31 martie 2022.

„ Boardul de management al Bursei din Varşovia, în conformitate cu Rezoluţia Boardului nr. 507/2022 din 1 iunie 2022 privind suspendarea tranzacţionării pe piaţa NewConnect ca urmare a nepublicării raportului anual consolidat pe 2021, a suspendat activitatea de tranzacţionare a acţiunilor companiei”, se arată într-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Obligaţiunile Aforti Holding sunt listate la BVB sub simbolul AFH25, scadenţă fiind în 2025. Vineri, la jumătatea şedinţei de tranzacţionare de la bursa locală, bondurile respective scădeau cu 4,88% pe tranzacţii de 37.000 de lei. Dinamica din 2022 este de minus 6,4% pe un rulaj de 725.00 de lei.

Perioada de suspendare pe bursa poloneză este valabilă până la sfârşitul celei de a doua zi de după publicarea raportului anual consolidat pe 2021.

Conform datelor Financial Times, acţiunile Aforti s-au depreciat de la începutul anului cu aproximativ 70%. Capitalizarea companiei este de circa 4,3 milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO