Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Albalact au crescut cu 10% după avizul Consiliului Concurenţei

Acţiunile Albalact au crescut cu 10% după avizul...

Autor: Liviu Popescu, Dan Grigore Ivan

12.07.2016, 00:04 442
Acţiunile Albalact (ALBZ), cel mai mare jucător de pe piaţa de lactate din România, au câştigat 10% de miercurea trecută, de când Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea Albalact de către grupul francez Lactalis. Ieri, titlurile ALBZ au închis la 0,49 lei, faţă de 0,447 lei cât închiseră marţi, cu o zi înainte de anunţ. Miercuri, acţiunile companiei au crescut la 0,465 lei, adică un avans de 4%.

Consiliul de administraţie al Albalact, format dintr-un preşedinte şi doi vicepreşedinţi, a prezentat scrisori de demisie către companie ce vor produce efecte începând cu data decontării ofertei de preluare voluntară ce va fi lansată de B.S.A International, societate-mamă a grupului Lactalis.

Producătorul de lactate Lactalis, gigant francez cu afaceri de peste 17 mld. euro, a primit avizul pentru preluarea companiei româneşti Albalact (simbol bursier ALBZ), tranzacţie care mai face astfel un pas către finalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO