Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Albalact au îngheţat la 0,43 lei

Acţiunile Albalact au îngheţat la 0,43 lei

Autor: Roxana Pricop

17.03.2016, 00:04 495
Acţiunile Albalact (ALBZ), cel mai mare producător de lactate de pe piaţa locală, au stagnat în jurul valorii de 0,43 lei/uni­tate în ultima lună, investitorii fiind în aşteptare de noutăţi cu privire la intenţia de preluare de către grupul francez Lactalis, şi până în prezent, deşi bursa a avansat cu 6% în acest interval.

La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 282 milioane de lei. Faţă de începutul anului, acţiunile ALBZ au un avans de 27%.

Pe 27 ianuarie, înainte ca Albalact să anunţe că acţionarii săi majoritari - Raul Ciurtin, Lorena Ciurtin, Crisware Holding, Croniar Holding şi RC 2 (care deţin 70% din capital) - au semnat un acord de vânzare a pachetelor de acţiuni pe care le deţin către Lactalis, acţiunile ALBZ se tranzacţionau la o cotaţie 0,33 lei/unitate, pentru ca după anunţ cotaţia acţiunilor să crească cu 27% în următoarele două şedinţe. Însă din 29 ianuarie până în prezent, cotaţia acţiunilor nu a mai fost la fel de volatilă, ci a raportat un avans de 1%. Pe 24 februarie, Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacţia prin care grupul francez Lactalis va prelua Albalact.

Producătorul de lactate Albalact a raportat pentru 2015 o cifra de afaceri de 452 milioane de lei, în creştere cu 7% faţă de 2014, într-un an în care TVA-ul la alimente a fost redus de la 24% la 9%, iar consumul a crescut cu aproape 9% la nivel general. Albalact a raportat un profit net de 14,8 milioane de lei, în uşoară scădere faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO