Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Alibaba, care s-au apreciat cu 24% în ultimele patru şedinţe de tranzacţionare, îşi opresc trendul ascendent din cauza creşterii randamentelor la obligaţiuni. Analiştii recomandă cumpărarea acţiunilor

Acţiunile Alibaba sunt pe minus cu 46% în ultimele 12 luni

Acţiunile Alibaba sunt pe minus cu 46% în ultimele 12 luni

Autor: Eduard Ivanovici

12.10.2021, 12:33 491

Ritmul de recuperare al acţiunilor Alibaba Group Holding a fost puternic afectat marţi, 12 octombrie din cauza creşterii randamentelor la obligaţiuni, după ce compania a înregistrat un plus de 24% în ultimele patru şedinţe de tranzacţionare, scrie Bloomberg.

Astăzi, acţiunile au scăzut la un moment dat cu 5,2% în Hong Kong, contribuind la declinul indicelui Hang Seng – 1,4%. Evoluţiile vin în contextul în care randamentele bondurilor ar putea creşte pe fondul estimărilor cu privire la fenomenul inflaţionist, care ar putea cântări greu asupra sectorului tech, explică furnizorul de servicii financiare IG Asia.

Acţiunile Alibaba au devenit „extrem de ieftine” anul acesta, însă au crescut considerabil de la minimul atins pe 5 octombrie, explică James Cordwell, analist al companiei de consultanţă Atlantic Equities. Alibaba se tranzacţionează la un multiplu de 17 x veniturile estimate, faţă de 24 pentru Tencent Holdings şi 38 pentru JD.com. Acţiunile Tencent s-au apreciat cu 6,7% în ultimele cinci zile.

O amendă primită recent de gigantul de food delivery Meituan „a produs speculaţii conform cărora ne apropiem de sfârşitul unora dintre actele normative pe care le-a suportat sectorul tech din China”, spune Cordwell. Mai multe, reducerea tensiunilor dintre Washington-Beijing şi îmbunătăţirea nivelul de consum din timpul „Săptămânii de Aur” constituie o nouă serie de semnale optimiste, adaugă analistul.

Potrivit datelor colectate de Bloomberg, gigantul din e-commerce nu are niciun rating de tip „sell”, iar 36 din 38 de analişti recomandă cumpărarea acţiunilor Alibaba. În medie, experţii preconizează o creştere de 51% pentru următoarele 12 luni, faţă de 32% şi 20% pentru Tencent şi, respectiv, Meituan.

Luni, volumul de vânzări în lipsă (short selling) al acţiunilor listate în Hong Kong a atins cel mai mare nivel din luna ianuarie încoace.

Acţiunile Alibaba au scăzut până la această oră cu aproape 3,9%. Declinul de la începutul anului ajunge la 29%

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO