Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Alphabet, compania-mamă a Google, au scăzut luni cu până la 7%, la minimul ultimelor cinci luni, pe fondul unei investigaţii antitrust

Acţiunile Alphabet, compania-mamă a Google, au scăzut...

Autor: Tibi Oprea

04.06.2019, 00:05 219

Acţiunile Alphabet (GOOG), compania-mamă a Google, scădeau luni după-amiază pe Nasdaq cu circa 7%, ajungând la ora 18.00 la 1.036 dolari/acţiune, cea mai mică valoare din ultimele cinci luni şi cel mai mare declin intraday din 30 aprilie încoace, potrivit Bloomberg. 

Declinul acţiunilor vine în contextul în care Departamentul de Justiţie (DoJ) al Statelor Unite se pregăteşte să deschidă o investigaţie antitrust împotriva companiei, marcând primul pas major al administraţiei Trump în procesul de examinare a posibilului comportament anticoncurenţial al giganţilor care activează în industria de tech.

Această măsură a fost luată după ce Departamentul de Justiţie a ajuns la un acord cu Comisia Federală pentru Comerţ, conform căruia cercetarea comportamentului unei astfel de companii ar cădea în mâinile diviziei antitrust a Departamentului. Acţiunile Alphabet înregistrau vineri o scădere de 1,2%, încheind şedinţa la preţul de 1.103 dolari pe acţiune, compania ajungând la 718 miliarde dolari.

De la începutul anului, acestea se tranzacţionează în creştere cu 6,6%. Spre comparaţie, indicele Nasdaq Composite înregistrează plus 12% de la începutul acestui an. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO