Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Alro Slatina scad miercuri cu până la 9,5% fără niciun anunţ la Bursă. Posibilă explicaţie, efectul coronavirusului asupra sectorului energetic

Acţiunile Alro Slatina scad miercuri cu până la 9,5%...

Autor: Tibi Oprea

26.02.2020, 14:26 730

Acţiunile producătorului de aluminiu Alro Slatina (simbol bursier ALR) au scăzut miercuri la Bursă la ora 14.20 cu până la 9,52%, la 1,9 lei pe unitate, după ce investitorii au tranzacţionat acţiuni de 98.500 de lei, arată datele BVB.

Acţiunile Alro înregistrează la nivelul ultimei săptămâni, exceptând şedinţa de miercuri, o scădere de 6,25%, în timp ce în ultima lună se tranzacţionează în scădere cu 12,5%.

O posibilă explicaţie a scăderii acţiunilor din ultimele şedinţe ar putea fi temerile legate de efectele pe care epidemia de coronavirus le-ar putea avea asupra economiei şi în special asupra sectorului energetic, în care şi Alro Slatina activează.

Compania este controlată în proporţie de 54,2% de grupul Vimetco, în timp ce fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, deţin prin Paval Holding un pachet de 23,2%, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 10,2% din capitalul social. Compania are 1,5 miliarde lei capitalizare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO