Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Argus revin la tranzacţionare după 21 de luni

Mediafax Foto

Autor: Adrian Cojocar

11.06.2013, 19:46 456

Titlurile producătorului de ulei Argus Constanţa (UARG), care au fost oprite de la tranzacţionare în toam­na anului 2011 pe fondul luptelor dintre acţionarii companiei, au primit „ok-ul“ din partea arbitrului pieţei, ASF, pentru a reintra la tranzacţio­nare, potrivit unui document transmis de instituţie BVB.

În luna septembrie din 2011 Cătălin Chelu a preluat cu forţa con­ducerea Argus şi a blocat accesul ad­minis­tratorilor legali în sediul com­paniei.

Acestora din urmă le-a trebuit 10 luni pentru a reuşi să preia ges­tiunea Argus după mai multe episoade ten­sionante petrecute la sediul socie­tăţii, unde mai mulţi oa­meni ai lui Chelu păzeau intrarea. Ul­terior SIF Ol­tenia a reuşit să mono­polizeze con­si­liul de administraţie al Argus şi a numit o nouă conducere executivă în iulie anul trecut.

CNVM a solicitat noii conduceri a Argus să întocmească un raport cu pri­vire la situaţia companiei. Ca urmare a tran­smiterii documentelor solicitate, ASF a cerut BVB să reintroducă acţiu­ni­le la tranzacţionare.

La o adunare generală care a avut loc recent la Argus, arbitrul pieţei a decis să-i limiteze drepturile de vot lui Că­tălin Chelu la 33% din acţiuni pe motiv că deţine concertat 43,4% din acţiuni şi nu a derulat ofertă publică. SIF Oltenia deţine 31,9% din acţiunile Argus.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 12.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO